Zobrazeno 1 - 10
of 241
pro vyhledávání: '"Ultraprocessed foods"'
Autor:
Lustig, Robert H., author
Publikováno v:
Food & Addiction : A Comprehensive Handbook, 2024.
Externí odkaz:
https://doi.org/10.1093/oso/9780190671051.003.0037
Autor:
Rosa Sá de Oliveira Neta, Severina Carla Vieira Cunha Lima, Maria Fernanda Araújo de Medeiros, David Bruno Melo Araújo, Nicole Bernardi, Armando Augusto Noberto Galdino de Araújo, Michelle Cristine Medeiros Jacob, Adélia da Costa Pereira de Arruda Neta, Dirce Maria Lobo Marchioni, Clélia de Oliveira Lyra, Angelo Giuseppe Roncalli da Costa Oliveira
Publikováno v:
Nutrition Journal, Vol 23, Iss 1, Pp 1-15 (2024)
Abstract Background The EAT-Lancet diet is a diet aimed at promoting population and planetary health from the perspective of sustainable diets in terms of environmental and health aspects. This study aimed to assess the association between adherence
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/00c96b210b924dcd869358653e0124ae
Publikováno v:
Frontiers in Allergy, Vol 5 (2024)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fcb85e47e5024c63835bd69e4d099d40
Autor:
Carmen Frontela-Saseta, Graham Finlayson, Teresa Sánchez-Moya, Stefano Lorenzetti, Rubén López-Nicolás
Publikováno v:
Dietetics, Vol 3, Iss 2, Pp 144-158 (2024)
Obesity is considered an important risk factor for the onset of asthma, playing a key role in enhancing the disease’s severity. However, there is increasing evidence linking not only obesity but also overweight with a higher risk of asthma. Althoug
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a627d0fa65cd4ca692353f46ea6a04e9
Autor:
Paula R. Trumbo, Rachel Bleiweiss-Sande, Jessica K. Campbell, Eric Decker, Adam Drewnowski, John W. Erdman, Mario G. Ferruzzi, Ciaran G. Forde, Michael J. Gibney, Julie M. Hess, David M. Klurfeld, Marie E. Latulippe, Lauren E. O’Connor, Kristin J. Reimers, Barbara J. Rolls, Jackie Schulz, Connie Weaver, Lynn Yu
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 11 (2024)
Processed foods have been part of the American diet for decades, with key roles in providing a safe, available, affordable, and nutritious food supply. The USDA Food Guides beginning in 1916 and the US Dietary Guidelines for Americans (DGA) since 198
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2022e420bb384c32bc1c4ed828a1751d
Autor:
Leila Guarnieri, Luciana Castronuovo, Nadia Flexner, Yahan Yang, Mary R L’Abbe, Victoria Tiscornia
Publikováno v:
Public Health Nutrition, Vol 27 (2024)
Abstract Objective: To assess the current Na levels in a variety of processed food groups and categories available in the Argentinean market to monitor compliance with the National Law and to compare the current Na content levels with the updated Pa
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/31dce575209f4e029bbabe10b8b6d947
Autor:
Shun Liu, Caimei Mo, Lidi Lei, Fangfang Lv, Jinxiu Li, Xuemei Xu, Peini Lu, Gangjie Wei, Xuanqian Huang, Xiaoyun Zeng, Xiaoqiang Qiu
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 10 (2023)
BackgroundSugar-sweetened beverage (SSB) consumption has shown associations with cognitive function in preschool children, but effects of other ultraprocessed foods consumption are rarely discussed in China. This study aimed to investigate the relati
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6395ad0b7e544fd19790799f7f1570bd
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.