Zobrazeno 1 - 10
of 126
pro vyhledávání: '"U Messelhäußer"'
Publikováno v:
Food Microbiology. 85:103279
Cereulide, a potent toxin produced by Bacillus cereus, is a small, highly heat- and acid-resistant depsipeptide toxin, which confronts food industry with several challenges. Due to the ubiquitous presence of B. cereus in the environment, this opportu
Autor:
Soroush Sharbati, U. Messelhäußer, E. Glocker, Greta Gölz, Thomas Alter, Ingrid Hänel, Gül Karadas
Publikováno v:
Journal of Applied Microbiology. 115:583-590
Aims The pathogenic potential of Arcobacter butzleri isolates was investigated by detecting the presence of putative virulence genes and analysing the adhesive and invasive capabilities in cell cultures of human cell lines. Methods and Results The pr
Autor:
A Mazick, E Mertens, A Fruth, R Prager, U Messelhäußer, S. Toikkanen, M. Scharlach, K Claußen, J. Dreesman, Regina Konrad
Publikováno v:
Das Gesundheitswesen. 78
Publikováno v:
International Journal of Food Microbiology. 142:360-364
Vibrio spp. as natural inhabitants of sea- and brackwater of both tropical and temperate regions of the world are commonly found in different kinds of seafood. Even among the three main human pathogenic species Vibrio parahaemolyticus, Vibrio cholera
Validation of a Duplex Real-Time PCR for the Detection of Salmonella spp. in Different Food Products
Autor:
Anja Mayr, R. Zucker, Ingrid Huber, Andreas Sing, Ulrich Busch, Elke Müller-Hohe, U. Messelhäusser, Klaus Pietsch, Annette Anderson
Publikováno v:
Food Analytical Methods. 4:259-267
A 5′ nuclease duplex real-time polymerase chain reaction (PCR) assay was developed and validated with various food products for the specific and fast detection of Salmonella spp. in food. The assay used previously published primers in combination w
Autor:
P. Kämpf, Ulrich Busch, B. Wagner, Monika Ehling-Schulz, U. Messelhäusser, R. Zucker, Martina Fricker, C. Höller
Publikováno v:
Journal of Food Protection. 73:395-399
In this study, 809 samples of ice cream from different sources were investigated by using cultural methods for the presence of presumptive Bacillus cereus. Isolates from culture-positive samples were examined with a real-time PCR assay targeting a re
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
D. Elmer-Englhard, U. Pudich, C. Höller, Stefan Hörmansdorfer, U. Messelhäusser, R. Zucker, Ulrich Busch
Publikováno v:
Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit. 2:194-197
Clostridium perfringens is a Gram-positive, anaerobic bacterium. The strains are classified into five types (type A to E), depending on the ability to produce alpha-, beta-, epsiloon and iota-toxin, but food-poisonings are mostly caused by C. perfrin