Zobrazeno 1 - 10
of 84
pro vyhledávání: '"Triticum durum L"'
Autor:
Chayma Ikan, Fatima-Ezzahra Soussani, Redouane Ouhaddou, Lahoucine Ech-Chatir, Farid Errouh, Abderrahim Boutasknit, Amine Assouguem, Essam A. Ali, Riaz Ullah, Essaid Ait Barka, Rachid Lahlali, Abdelilah Meddich
Publikováno v:
Agronomy, Vol 14, Iss 6, p 1316 (2024)
Irrigation scheduling, coupled with the use of biofertilizers, constitutes an effective management strategy to overcome soil drought. This study aimed to assess the individual and combined effects of three selected biofertilizers—(R) Bacillus sp. a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/11a0e527edaa4895a74d9ba179775166
Autor:
Tatiana S. Aniskina, Kirill A. Sudarikov, Nikita A. Prisazhnoy, Ishen N. Besaliev, Alexander A. Panfilov, Nelli S. Reger, Tatyana Kormilitsyna, Antonina A. Novikova, Alexander A. Gulevich, Svyatoslav V. Lebedev, Pyotr A. Vernik, Ekaterina N. Baranova
Publikováno v:
Symmetry, Vol 16, Iss 5, p 548 (2024)
The use of instrumental methods of analysis in the assessment of indices that record changes in symmetry in the structure of grains to evaluate the quality of durum and soft wheat grain is currently considered a search tool that will allow us to obta
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6f0ffb717515498f8a5015f58a6d09f7
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Weed Science, 2006 Mar 01. 54(2), 346-353.
Externí odkaz:
https://www.jstor.org/stable/4539398
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte reale si ale naturii, Vol 0, Iss 6 (96) (2017)
STUDIEREA POTENŢIALULUI DE PĂSTRARE A SEMINŢELOR MOSTRELOR DE TRITICUM AESTIVUM L. ŞI DE TRITICUM DURUM L.În articol sunt prezentate rezultatele evaluării parametrilor morfofiziologici ai seminţelor mostrelor din colecţia de grâu comun şi d
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bf1fa081d5614b1d9b87736391822a55
Autor:
Massimo Palumbo, Giovanni Dinelli, Michele Cambrea, Lorenzo Negri, Anne Whittaker, Alfio Spina, Sara Bosi
Publikováno v:
International Journal of Food Science & Technology. 56:3278-3288
The efficacy of empirical rheological methodology for modern Triticum aestivum L. in predicting breadmaking quality in Triticum turgidum L. ssp. durum is warranting of attention. The present study was aimed at providing a comparative evaluation of an
Autor:
Loredana F. Ciarmiello, Antimo Di Maro, Pasqualina Woodrow, Maria Grazia Annunziata, Ioannis Kafantaris, Antonio Mirto, Federica Iannuzzi, Amodio Fuggi, Petronia Carillo
Publikováno v:
Agronomy, Vol 8, Iss 11, p 270 (2018)
Durum wheat is one of the oldest and most important edible cereal crops and its cultivation has considerable economic importance in many countries. However, adverse conditions, such as high irradiance and increasing salinity of soils, could lead to a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/41949ae5016c4290ae78c2fa13393a9b
Autor:
Musa Türköz, Sadi Gür, Çiğdem Mecitoğlu Güçbilmez, Berat Demir, Seydi Aydoğan, Aysun Göçmen Akçacik, Mehmet Şahin, Sümeyra Hamzaoğlu
Publikováno v:
Volume: 29, Issue: 2 121-139
ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi
ANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisi
Bu çalışmada bazı makarnalık buğday (Triticum durum L.) çeşitleri ile ileri çıkmış hatlar bazı kalite özellikleri ve miksograf parametreleri yönünden karşılaştırılmış ve özellikler arası ilişkiler belirlenmiştir. Araştırm
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::fc6bf4c708c55c55044768706b0c2656
https://dergipark.org.tr/tr/pub/anadolu/issue/50690/660303
https://dergipark.org.tr/tr/pub/anadolu/issue/50690/660303