Zobrazeno 1 - 10
of 42
pro vyhledávání: '"Traditional food knowledge"'
Autor:
Petrus Mursanto, Ari Wibisono, Puteri Khatya Fahira, Zulia Putri Rahmadhani, Hanif Arief Wisesa
Publikováno v:
Journal of Big Data, Vol 10, Iss 1, Pp 1-17 (2023)
Abstract Traditional Food Knowledge (TFK) is needed to define the acculturation of culture, society, and health in the context of food. TFK is essential for a human’s cultural, economic, and health aspects. Variations of ethnicity, culture, and lif
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/acfef10f8dd645fcb98121f7c6f3c5a8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
The Kumiai traditional food system: Reconnecting nature, food and health through ancestral knowledge
Autor:
Carolina Gutierrez, Christine Alysse von Glascoe, Miriam Bertran, Nelly Calderon, Mariana Villada-Canela, Juana Claudia Leyva
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 6 (2022)
Traditional foods, once central to the diets of different cultures, are losing relevance as knowledge about food and its natural ecosystem deteriorates. This qualitative study describes the traditional food system of a Kumiai community in Baja Califo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0244b90764134a93bf8f1c1752063ca3
Autor:
Ari Wibisono, Hanif Arief Wisesa, Zulia Putri Rahmadhani, Puteri Khatya Fahira, Petrus Mursanto, Wisnu Jatmiko
Publikováno v:
Journal of Big Data, Vol 7, Iss 1, Pp 1-19 (2020)
Abstract Traditional food knowledge (TFK) is an essential aspect of human life. In terms of sociocultural aspects, TFK is necessary to protect ancestral culture. In terms of health, traditional foods contain better and more natural ingredients compar
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9743ca3d6aea41ec8f4000ed24c25a03
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 5 (2021)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7db48558c8c041f5ad9c15f44902c80a
Autor:
Ingvar Svanberg
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 5 (2021)
Since ecological and climatic conditions limit the possibilities for cereal production, the old-established Faroese traditional food system is principally based on the utilization of animal protein and fat. The diet of the islanders has thus been ada
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d18ee13585f843e1bd85bb862666a636
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.