Zobrazeno 1 - 10
of 151
pro vyhledávání: '"Tomato genotypes"'
Autor:
Sonja Umićević, Biljana Kukavica, Ivana Maksimović, Uroš Gašić, Milica Milutinović, Marina Antić, Danijela Mišić
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 15 (2024)
IntroductionPlants respond to water stress with a variety of physiological and biochemical changes, but their response varies among species, varieties and cultivars. Waterlogging in tomato reduces plant growth, degrade chlorophyll and increase concen
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/409dae0407ae4729aa5187240d5f2861
Autor:
Yosr Laayouni, Imen Tlili, Imen Henane, Ahlem Ben Ali, Márton Égei, Sándor Takács, Muhammad Azam, Mohammed Wasim Siddiqui, Hussein Daood, Zoltàn Pék, Lajos Helyes, Thouraya R’him, Marcello Salvatore Lenucci, Riadh Ilahy
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 9, Iss 11, p 1180 (2023)
Tomato landraces have progressively faded into obscurity, making way for new hybrids and elite tomato cultivars. This study presents a comprehensive evaluation of the agronomic attributes, physicochemical properties, and functional traits across seve
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/665eb0ddd5b84648b710062e069daeb1
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Insects, Vol 14, Iss 2, p 160 (2023)
Complex interactions between host plant resistance (HPR) and biological control agents, particularly omnivorous predators, can shape the outcome of an integrated pest management (IPM) program. However, such interactions are seldom explored during pla
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ac9f735317a04d59bf608a5da2fd2a96
Publikováno v:
Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, Vol 49, Iss 4 (2021)
For integrated pest management (IPM) and organic farming, breeding resistant varieties is one of the most eco-friendly approaches, that goes along botanicals and other different cultural practices, as the use of companion plants. Among the many pest
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/90f06bf0cb1b42f09d29141cff4a2f61
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
International Journal of Horticultural Science, Vol 26 (2020)
Tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) is the second most important vegetable with one of the biggest producing areas worldwide, and an increasing tendency in Hungary as well. To fulfil the growing demands of the industry the producers must use the m
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1c9cd27c4b634d30b8bb75005a8e5264
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
L Eboigbe, V.E Edemevughe
Publikováno v:
Journal of Applied Sciences and Environmental Management, Vol 22, Iss 11 (2019)
The study was aimed at generating data in breeding for tomato varieties with improved lycopene content. Different tomato genotypes were evaluated for variability in lycopene and agronomic characteristics. The lycopene content obtained ranged from 0.0
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/33b27e76a25c4184992a587ba9c4fecc