Zobrazeno 1 - 10
of 71
pro vyhledávání: '"Tomaszewska-Ciosk Ewa"'
Publikováno v:
Polish Journal of Chemical Technology, Vol 21, Iss 1, Pp 13-19 (2019)
Fruit and vegetable processing by-products, undervalued until recently, are rich sources of nutrients. This study investigated properties of extruded corn puffs with addition (5–20%) of blackcurrant or chokeberry pressings. We assessed expansion ra
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f61f32fe2ff04b4ab6b9eaff5486a0cd
Publikováno v:
Polish Journal of Chemical Technology, Vol 19, Iss 2, Pp 51-55 (2017)
In this work extrusion process were used to create thermoplastic starch and to mix obtained starch with linen, quince and apple pomace at the same time. Obtained starch beads were formed in shapes. In experimental material was determined thermal cond
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d723a49fa8d34687ad45bc8389776e5c
Publikováno v:
Polish Journal of Chemical Technology, Vol 16, Iss 4, Pp 28-32 (2014)
The study was aimed at determination of time of heat transition through the layer of quince, apple, linen, rose pomace and potato pulp, as well as layer of potato starch and potato starch extruded with addition of above mentioned by-products. Additio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3e16bf67bab7443fbaccadc026c0acde
Publikováno v:
Polish Journal of Chemical Technology, Vol 16, Iss 3, Pp 36-39 (2014)
Malt extracts and malt concentrates have a broad range of application in food industry. Those products are obtained by methods similar to brewing worts. The possible reduction of cost can be achieved by application of malt substitutes likewise in bre
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1b6098d449c545beab1c2783f2cedc4e
Autor:
Drożdż Wioletta, Tomaszewska-Ciosk Ewa, Zdybel Ewa, Boruczkowska Hanna, Boruczkowski Tomasz, Regiec Piotr
Publikováno v:
Polish Journal of Chemical Technology, Vol 16, Iss 3, Pp 7-11 (2014)
Extrusion cooking technology was applied for obtaining corn extrudates fortified with various level (10-20%) of rosehip pomace powder or apple pomace powder. The total polyphenols content, antioxidant activities (ABTS), organoleptic properties and co
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d2d7e6605ab746649c307a789a59b25f
An Attempt to Replace Pure Citric Acid with Natural Lemon Juice during Potato Starch Esterification.
Autor:
Tomaszewska-Ciosk, Ewa1 (AUTHOR) ewa.tomaszewska-ciosk@upwr.edu.pl, Zdybel, Ewa1 (AUTHOR) ewa.zdybel@upwr.edu.pl, Kapelko-Żeberska, Małgorzata1 (AUTHOR) bartosz.raszewski@upwr.edu.pl, Raszewski, Bartosz1 (AUTHOR) tomasz.zieba@upwr.edu.pl, Buksa, Krzysztof2 (AUTHOR) krzysiek_b@onet.eu, Maj, Agnieszka3 (AUTHOR) amaj@uz.zgora.pl, Zięba, Tomasz1 (AUTHOR) artur.gryszkin@upwr.edu.pl, Gryszkin, Artur1 (AUTHOR)
Publikováno v:
Molecules. Jun2024, Vol. 29 Issue 11, p2687. 12p.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocawiu: Rolnictwo. 2017, Issue 624, p33-39. 7p.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.