Zobrazeno 1 - 10
of 62
pro vyhledávání: '"Thiamine intake"'
Autor:
Zhiyong Dong, Qingyun Wang
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 11 (2024)
BackgroundThe relationship between thiamine intake and risk for peripheral artery disease (PAD) is unknown. We aimed to clarify the role of thiamine intake on risk for PAD and the implications of this relationship. The secondary objective of this stu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7f4f42c552924d5394dff9afde67dad6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Nutritional Science, Vol 10 (2021)
The present study aimed to determine thiamine intake levels and the association between thiamine intake, diabetes, cardiovascular diseases and mental health. Participants were interviewed to obtain data on socio-demographic characteristics, lifestyle
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/78c829a416ec48bc9304e9936f2bc09e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Yuanyuan Zhang, Yanjun Zhang, Sisi Yang, Ziliang Ye, Qimeng Wu, Mengyi Liu, Chun Zhou, Panpan He, Jianping Jiang, Min Liang, Guobao Wang, Fanfan Hou, Chengzhang Liu, Xianhui Qin
Publikováno v:
Nutrients; Volume 14; Issue 16; Pages: 3251
Background: To examine the relation of dietary thiamine intake with risk of new-onset hypertension in the general adults. Methods: A total of 12,177 participants without hypertension at baseline from China Health and Nutrition Survey (CHNS) were incl
Publikováno v:
Annals of the New York Academy of Sciences
Thiamine (vitamin B1) is an essential micronutrient in energy metabolism and cognitive and neurological health. Thiamine deficiency disorders (TDDs) have a range of clinical presentations that result in various morbidities and can be fatal if not pro
Publikováno v:
Annals of the New York Academy of Sciences
In 2014, there was an outbreak of beriberi on Kuria, a remote atoll in Kiribati, a small Pacific Island nation. A thiamine‐poor diet consisting mainly of rice, sugar, and small amounts of fortified flour was likely to blame. We aimed to design a fo
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
E.D. Deliktaş, O.S. Dizdar
Publikováno v:
Clinical Nutrition ESPEN. 46:S697-S698