Zobrazeno 1 - 10
of 161
pro vyhledávání: '"Thermodegradation"'
Autor:
Rosane Patricia Ferreira Chaves, Adriano Lucena de Araújo, Alessandra Santos Lopes, Rosinelson da Silva Pena
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 1, p 127 (2022)
This study evaluated the effect of convective drying on the degradation of color and phenolic compounds of purple basil (Ocimum basilicum L.) leaves, and the hygroscopic behavior of dried leaves. The fresh leaves underwent drying at 40 °C, 50 °C, 6
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b5dedb84b0fd48eb8b9de12d247bf877
Publikováno v:
Planta Daninha, Vol 34, Iss 2, Pp 327-332 (2016)
ABSTRACT In the organic system, one of the biggest obstacles faced by the farmer is the management and control of weeds. In this context, the use of heat treatment with fire may be seen as an interesting alternative, because of its characteristic of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/87c436c4ca2c48af9f2720fc751ab4e3
Autor:
Ana Carolina Roveda, Ivan Pires de Oliveira, Anderson Rodrigues Lima Caires, Daniel Rinaldo, Valdir Souza Ferreira, Magno Aparecido Gonçalves Trindade
Publikováno v:
Scopus
Repositório Institucional da UNESP
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
instacron:UNESP
Repositório Institucional da UNESP
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
instacron:UNESP
Made available in DSpace on 2022-04-28T19:49:39Z (GMT). No. of bitstreams: 0 Previous issue date: 2022-04-01 Financiadora de Estudos e Projetos Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) Conselho Nacional de Desenvolvimento Cie
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::c423a4671365bd332db33c51a0c225b5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Veterinární Medicína, Vol 56, Iss 6, Pp 274-285 (2011)
The relationship between the structural degradation of veterinary antibiotics, their antimicrobial activity, and possible mutagenicity after heating have not been well investigated sequentially. This study aimed to evaluate the heat stability of 14 v
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1d55ac1f9575486d8c0b8a7a74262dff
Autor:
Murgić, Klara
U ovom radu simuliran je proces atmosferskog toplinskog starenja polimernog materijala u sušioniku (procesa koji se odvija u okolišu nakon odlaganja plastičnog otpada) kojim nastaje mikroplastika, te je provedena karakterizacija uzoraka nakon simu
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::f8698db88bb3abf6eaf615696f2ee6ce
https://repozitorij.fkit.unizg.hr/islandora/object/fkit:1890/datastream/PDF
https://repozitorij.fkit.unizg.hr/islandora/object/fkit:1890/datastream/PDF
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Maderas: Ciencia y Tecnología, Vol 16, Iss 2 (2014)
In this study, heat treatment was carried out in a relatively low temperature (230˚C). Mass loss kinetics was studied using equipment, specially conceived to measure sample’s mass during the thermal treatment. Laboratory experiments were pe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3a255b576d5a4c3d8c993bb04ea27f0e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
A. Pérez Gálvez, J. Garrido Fernández
Publikováno v:
Grasas y Aceites, Vol 48, Iss 5, Pp 290-296 (1997)
Commercial paprika is placed at different temperatures, from 30 up to 100°C in order to control the effect of heat in carotenoids of this spice. A degradation is found via cis-isomers, with a concentration increase at low temperature. There is, from
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/db5c8edc9caf4963ad442af2d137c79a