Zobrazeno 1 - 10
of 263
pro vyhledávání: '"Tea polysaccharide"'
Publikováno v:
Food Frontiers, Vol 5, Iss 4, Pp 1784-1795 (2024)
Abstract Ovalbumin (OVA) in egg is one of the predominant causes of food allergy around the world. In the present study, the alleviating effect of selenium‐enriched tea polysaccharide (Se‐TPS) on OVA allergy was evaluated, and the underlying mech
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b9ce56b5561c4fc5ac48680596ce0914
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 45, Iss 14, Pp 327-334 (2024)
Objective: To optimize the extraction process of tea polysaccharides from Liubao brick tea and to further investigate the immunomodulatory effects and the possible regulatory mechanisms. Methods: A single-factor experiment was used to investigate the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b2323a8f9386435a9a9b6785dfb219b4
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 23, Iss , Pp 101613- (2024)
The potential anti-allergic properties of tea have been demonstrated in studies supporting theanine and catechin. However, research on tea polysaccharides' anti-allergic properties has been limited. In this study, we extracted red-edge tea crude poly
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b77cf1761c00476995e592b260e0c936
Autor:
Qiaoyi Zhou, Jinjing Gao, Xueyan Sun, Junyuan Du, Zhiyi Wu, Dongxia Liang, Caijin Ling, Binghu Fang
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 18, p 2994 (2024)
Tea polysaccharides (TPSs) are receiving increasing attention because of their diverse pharmacological and biological activities. Here, we explored the immunoregulatory mechanisms of TPSs from fresh tea leaves in a mouse model of cyclophosphamide (CT
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e8cd16462d1341b0b32390ff1c452ee1
Publikováno v:
Shipin yu jixie, Vol 39, Iss 10, Pp 112-117,122 (2023)
Objective: This study aimed to develop a green and environment-friendly sodium alginate/starch/tea powder composite membrane. Methods: Tea polysaccharides with different mass fractions were added to the sodium alginate/starch/tea powder composite fil
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2ccb5e9004c54f67924bf98ed55def1c
Autor:
Qiaoyi Zhou, Jinjing Gao, Xueyan Sun, Yicheng Liang, Minqi Ye, Dongxia Liang, Caijin Ling, Binghu Fang
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 10, p 1561 (2024)
Tea plants have a long cultivation history in the world, but there are few studies on polysaccharides from fresh tea leaves. In this study, tea polysaccharides (TPSs) were isolated from fresh tea leaves. Then, we investigated the characteristics of T
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/69144855fa8e49faaf78d8887b87ab77
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 43, Iss 16, Pp 377-383 (2022)
Objective: To explore the synergistic effect of tea polysaccharide-tea polyphenol on the improvement of oxidative stress damage in brain induced by D-galactose (D-Gal) in mice, and to provide a basic for the development of functional food. Methods: T
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/248bf3ec8f1748bba2f7a56648e45e19