Zobrazeno 1 - 10
of 43
pro vyhledávání: '"Taczman-Brückner A"'
Autor:
Koppány L. Majzinger, Gábor Jónás, József Surányi, Ágnes Zimborán, Gabriella Kiskó, Andrea Taczman-Brückner, Annamária Barkó, László F. Friedrich
Publikováno v:
Poultry Science, Vol 103, Iss 12, Pp 104454- (2024)
The aim of this study was to investigate the effect of watering before slaughter and different evisceration methods on the quality characteristics of fattened goose liver. A total of randomly selected 60 male Greylag Landaise geese (Anser anser) were
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9e3276ffe74e460c8b8cc5080ae7352b
Autor:
Majzinger, Koppány L. a, Jónás, Gábor a, ⁎, Surányi, József a, Zimborán, Ágnes b, Kiskó, Gabriella c, Taczman-Brückner, Andrea c, Barkó, Annamária a, Friedrich, László F. a
Publikováno v:
In Poultry Science December 2024 103(12)
Autor:
Fanni Zakariás, Karina Ilona Hidas, Zoltan Kovacs, György Bázár, Andrea Taczman-Brückner, István Dalmadi, Gabriella Kiskó
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 23, p 11223 (2024)
The application of high hydrostatic pressure and mild heat treatment represents preservation processes for extending the shelf life of food products without compromising their quality. The combination of these physical methods at lower applied levels
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/376994ea66cf42b5a8de9a490ab0ba0e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Dávid Nagy, Tamás Zsom, Andrea Taczman-Brückner, Tamás Somogyi, Viktória Zsom-Muha, József Felföldi
Publikováno v:
Sensors, Vol 24, Iss 14, p 4547 (2024)
Eggs are a valuable source of nutrients, but they represent a food safety risk due to the presence of microbes. In this work, three types of egg liquids (albumen, yolk and whole egg) previously contaminated with E. coli were treated with ultrasound (
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cdffe934148c43e19a0bce4788f48bef
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Anna Jánosity, József Baranyi, Botond Bendegúz Surányi, Sonja Smole Možina, Andrea Taczman-Brückner, Gabriella Kiskó, Anja Klančnik
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 14 (2023)
Our aim was to find the optimal efflux inhibitor concentration of a natural component, carvacrol, as a function of the physiological state of Escherichia coli. Using fluorescence-based measurements with two strains of E. coli, the effect of carvacrol
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5b14c741bff14bb0b4fa9cccab0b52ab
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Dávid Nagy, László Baranyai, Lien Le Phuong Nguyen, Andrea Taczman Brückner, Tamás Zsom, Csaba Németh, József Felföldi, Viktória Zsom-Muha
Publikováno v:
Sensors, Vol 22, Iss 24, p 9941 (2022)
In this study, sonication with mild heat treatment was used to reduce the E. coli count in inoculated liquid whole egg, egg yolk and albumen. Ultrasonic equipment (20/40 kHz, 180/300 W) has been used for 30/60 min with a 55 °C water bath. The combin
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5e24e916afa746edb65367fe8546c5eb
Publikováno v:
Acta Alimentaria. 52:113-120
In this study, matrix-assisted laser desorption ionisation time of flight mass spectrometry (MALDI-TOF MS) was used to identify bacteria from environmental matrices. The aim of this work was to determine the efficacy of this rapid technique and the b