Zobrazeno 1 - 10
of 14 067
pro vyhledávání: '"THz Spectroscopy"'
Through comprehensive data analysis, we demonstrate that a ${\chi}^{(2)}$-induced artifact, arising from imperfect balancing in the conventional electro-optic sampling (EOS) detection scheme, contributes significantly to the measured signal in 2D Ram
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/2407.09243
Autor:
Singh, Gaganpreet, Balafendiev, Rustam, Bao, Zeshen, Gascard, Thomas J. L. J., Gudmundsson, Jon E., Kaur, Gagandeep, Primožič, Vid
Due to high dynamic range and ease of use, continuous wave terahertz spectroscopy is an increasingly popular method for optical characterization of components used in cosmic microwave background (CMB) experiments. In this work, we describe an optical
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/2407.05512
Autor:
Mousavi, Seyyed Jabbar1,2 (AUTHOR) jabbar.mousavi@unibe.ch, Biggs, Megan F.3 (AUTHOR), Johnson, Jeremy A.3 (AUTHOR), Hamm, Peter1 (AUTHOR), Shalit, Andrey1 (AUTHOR) andrey.shalit@chem.uzh.ch
Publikováno v:
Journal of Chemical Physics. 10/7/2024, Vol. 161 Issue 13, p1-8. 8p.
Autor:
Koumans, Milan, Meulendijks, Daan, Middeljans, Haiko, Peeters, Djero, Douma, Jacob C., van Mechelen, Dook
Signal processing techniques are of vital importance to bring THz spectroscopy to a maturity level to reach practical applications. In this work, we illustrate the use of machine learning techniques for THz time-domain spectroscopy assisted by domain
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/2310.04056
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
J. Chem. Phys. 160 (2024) 145103
We present a detailed study on the temperature-dependent THz spectra of the polycrystalline amino acids L-serine and L-cysteine for wave numbers from 20 to 120 cm-1 and temperatures from 4 to 300 K. Even though the structure of these two amino acids
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/2312.07996
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.