Zobrazeno 1 - 10
of 241
pro vyhledávání: '"TAS1R2"'
Autor:
Aurora Santin, Beatrice Spedicati, Alessandro Pecori, Giuseppe Giovanni Nardone, Maria Pina Concas, Gioia Piatti, Anna Menini, Giancarlo Tirelli, Paolo Boscolo-Rizzo, Giorgia Girotto
Publikováno v:
Life, Vol 14, Iss 2, p 219 (2024)
The innate immune system is crucial in fighting SARS-CoV-2 infection, which is responsible for coronavirus disease 2019 (COVID-19). Therefore, deepening our understanding of the underlying immune response mechanisms is fundamental for the development
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f823183b70d54b2b94ad6a36aba6660f
Publikováno v:
Türk Biyokimya Dergisi, Vol 46, Iss 6, Pp 721-727 (2021)
The aim of the study is to analyze the association of different bitter and sweet gene receptor polymorphisms and bitter and sweet food consumption on formation of dental caries in Turkish adult population.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/010fd2f13f494f4786ab0d67e0be065e
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
The Ile191Val variant of the TAS1R2 gene of sweet taste receptors causes a partial loss-of-function and is associated with reduced glucose excursions in a healthy lean cohort. However, it is unclear whether this polymorphism contributes to the regula
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8c5042e5607e459bba5bf54cc98881ba
Autor:
Joan Serrano, Jaroslava Seflova, Jihye Park, Marsha Pribadi, Keisuke Sanematsu, Noriatsu Shigemura, Vanida Serna, Fanchao Yi, Andrea Mari, Erik Procko, Richard E. Pratley, Seth L. Robia, George A. Kyriazis
Publikováno v:
Molecular Metabolism, Vol 54, Iss , Pp 101339- (2021)
Objective: Sweet taste receptors (STR) are expressed in the gut and other extra-oral tissues, suggesting that STR-mediated nutrient sensing may contribute to human physiology beyond taste. A common variant (Ile191Val) in the TAS1R2 gene of STR is ass
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1acbd0e244fc4d53855f831ccf780d78
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Silvia V. Melo, Grasiela Agnes, Márcia R. Vitolo, Vanessa S. Mattevi, Paula D.B. Campagnolo, Silvana Almeida
Publikováno v:
Genetics and Molecular Biology, Vol 40, Iss 2, Pp 415-420 (2017)
Abstract Taste perception plays a key role in determining individual food preferences and dietary habits and may influence nutritional status. This study aimed to investigate the association of TAS1R2 (Ile191Val - rs35874116) and TAS1R3 (-1266 C/T -
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b61e79238373402da5270cecb5aaa638
Publikováno v:
Türk Biyokimya Dergisi, Vol 46, Iss 6, Pp 721-727 (2021)
Objectives The aim of the study is to analyze the association of different bitter and sweet gene receptor polymorphisms and bitter and sweet food consumption on formation of dental caries in Turkish adult population. Methods This study included 205 a