Zobrazeno 1 - 10
of 212
pro vyhledávání: '"Szpyrka, Ewa"'
Publikováno v:
Open Life Sciences, Vol 19, Iss 1, Pp 248-84 (2024)
The study focused on the contribution of effective microorganisms (EM) and their consortia, used in commercial biological preparations and formulations for soil revitalization, to the degradation of a mixture of 13 polycyclic aromatic hydrocarbons (P
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c2fc9375cee741d797f6d137e1a420df
Autor:
Podbielska, Magdalena, Szpyrka, Ewa
Publikováno v:
In Science of the Total Environment 10 August 2023 885
Publikováno v:
Acta Universitatis Cibiniensis. Series E: Food Technology, Vol 26, Iss 2, Pp 171-182 (2022)
The aim of the study was to modify and adapt to other matrices the fast and simple method for determining total lipid content expressed as fatty acid methyl esters (FAME) by performing the in situ transesterification. The primary method was published
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2d9ad6228e144e06ae54806303767a21
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Piechowicz Bartosz, Kobielska Marika, Koziorowska Anna, Podbielska Magdalena, Szpyrka Ewa, Pieniążek Marcin, Potocki Leszek
Publikováno v:
Open Chemistry, Vol 19, Iss 1, Pp 1251-1258 (2021)
Temperature has a significant influence on the action of pyrethroids, and their effect increases with decreasing ambient temperature. Using gas chromatography, we assessed the degradation rate of λ-cyhalothrin, active ingredients (AI) of Karate Zeon
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/897030c6372f403faeff10b7ab2d1fe4
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Słowik-Borowiec Magdalena, Potocki Leszek, Oklejewicz Bernadetta, Broda Daniel, Podbielska Magdalena, Szpyrka Ewa
Publikováno v:
Acta Universitatis Cibiniensis. Series E: Food Technology, Vol 25, Iss 1, Pp 93-104 (2021)
In this study, 10 different plant materials (seeds/beans) were fermented by Bacillus subtilis var. natto. The influence of the process on vitamin K2 MK-7 content during different fermentation periods was assessed. Fermented plant samples were analyze
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e6b8586f802c43f1877f24054911b812
Autor:
KSIĄŻEK-TRELA, PAULINA1 pksiazek@ur.edu.pl, SZPYRKA, EWA1 eszpyrka@ur.edu.pl
Publikováno v:
Plant Protection Science. 2022, Vol. 58 Issue 4, p273-291. 19p.
Autor:
Szpyrka, Ewa1 (AUTHOR) mslowik@ur.edu.pl, Słowik-Borowiec, Magdalena1 (AUTHOR)
Publikováno v:
Molecules. Apr2023, Vol. 28 Issue 7, p3046. 3p.
Autor:
Słowik-Borowiec, Magdalena1 (AUTHOR) ewaszpyrka@interia.pl, Szpyrka, Ewa1 (AUTHOR), Książek-Trela, Paulina1 (AUTHOR), Podbielska, Magdalena1 (AUTHOR)
Publikováno v:
Molecules. Apr2022, Vol. 27 Issue 7, p2140-2140. 30p.