Zobrazeno 1 - 10
of 176
pro vyhledávání: '"Szawara, P."'
Autor:
Wiesław Wiczkowski, Agnieszka Marasek-Ciołakowska, Dorota Szawara-Nowak, Wiesław Kaszubski, Justyna Góraj-Koniarska, Joanna Mitrus, Marian Saniewski, Marcin Horbowicz
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 22, p 5410 (2024)
The herbicide fluridone (1-methyl-3-phenyl-5-[3-trifluoromethyl (phenyl)]-4(1H)-pyridone) interferes with carotenoid biosynthesis in plants by inhibiting the conversion of phytoene to phytofluene. Fluridone also indirectly inhibits the biosynthesis o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dd15bc89096c48cdb0e97b2173c4f42b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Sabina Grabowska, Anna Pięta-Szawara
Publikováno v:
Journal of Modern Science, Vol 50, Iss 1, Pp 381-396 (2023)
Objectives The purpose of the article is to analyze the Polish policy towards refugees from Ukraine after February 24, 2022, including indicating actions taken to them by society, non -governmental organizations, local governments and state central b
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0790266bba32485a9f9bcb9db7bcdec0
Autor:
Małgorzata Starowicz, Natalia Płatosz, Natalia Bączek, Dorota Szawara-Nowak, Kristýna Šimková, Wiesław Wiczkowski
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 12, p 1791 (2024)
This study verified the in vitro activity of red cabbage and beetroot against the formation of advanced glycation end-products (AGEs) and their relationship with the biomolecules’ content. Fermentation of cabbage increased the total phenolic (~10%)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1dff730215094455afc056baf719becd
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol 71, Iss 1, Pp 21-28 (2021)
The study concerned the effect of elicitors on the contents of free flavonoids and phenolic acids, as well as their esters and glycosides, and contents of minerals in 7-day sprouts of common buckwheat. An aqueous solution containing a mixture of sodi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4440a9717115415d83a47c3b4e8b4049
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.