Zobrazeno 1 - 10
of 440
pro vyhledávání: '"Sweet taste receptor"'
Autor:
Galileo Escobedo, Mariana Buranelo Egea, Ernesto Roldan-Valadez, Christopher Peter-Corpe, Nallely Bueno-Hernández
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 11 (2024)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a21355803e19425fb9b7224f8c46b1a1
Autor:
Mitsuhito Takamori, Yoshihiro Mitoh, Kengo Horie, Masahiko Egusa, Takuya Miyawaki, Ryusuke Yoshida
Publikováno v:
Journal of Physiological Sciences, Vol 73, Iss 1, Pp 1-11 (2023)
Abstract Cephalic-phase insulin release (CPIR) occurs before blood glucose increases after a meal. Although glucose is the most plausible cue to induce CPIR, peripheral sensory systems involved are not fully elucidated. We therefore examined roles of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/86e8bd7803a24548939d46390b08d27b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Ophthalmology, Vol 3 (2023)
Retinal sensitivity to a variety of artificial sweeteners was tested by monitoring changes in internal free calcium in isolated retinal neurons using Fluo3. Several ligands, including aspartame and saccharin elevated internal free calcium. The effect
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d4a2918f366f422d92e5641b4198b671
Publikováno v:
Heliyon, Vol 9, Iss 10, Pp e19733- (2023)
The taste of food plays a crucial role in determining what and how much we eat. Thus, interventions that temporarily block sweet taste receptors offer a promising approach to addressing unhealthy behaviours associated with sugary foods. However, the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f1e619a7c03b488195b0965d32d4d738
Publikováno v:
Heliyon, Vol 9, Iss 10, Pp e20511- (2023)
This article, the second in a two-part series, continues the discussion on the nature of the relationship between the level of sweet taste suppression and eating behaviour, but in animal rather human subjects. In particular, the aim was to review the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/befe5afe1f95462caad9d2d96c8f41c9
Autor:
Raquel Rayo-Morales, Antonio Segura-Carretero, Nicolas Poirier, Loïc Briand, David Garcia-Burgos
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 108, Iss , Pp 105743- (2023)
Excessive consumption of added sugars is linked to chronic diseases, such as obesity, diabetes, dyslipidaemia or cardiovascular disease; and public health is searching for new strategies to reduce it. Although plant-derived bioactive compounds with i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e85548945e364229a8bddb8d86d11fa5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.