Zobrazeno 1 - 10
of 181
pro vyhledávání: '"Sulphites"'
Autor:
José Manuel Veiga-del-Baño, Juan José Cuenca-Martínez, José Oliva, Miguel Ángel Cámara, Pedro Andreo-Martínez
Publikováno v:
Beverages, Vol 10, Iss 2, p 32 (2024)
The use of wine dealcoholisation has multiplied in recent years as a result of various factors, including the increase in alcohol content due to global warming and changes in consumer drinking habits. There are several post-fermentation dealcoholisat
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bbb11e618c4c4aa1ba2203468195e465
Publikováno v:
Romanian Journal of Horticulture, Vol 3, Iss 3, Pp 207-214 (2022)
The effect of reducing the dose of sulfur dioxide on the physico-chemical and organoleptic properties of wines with Murfatlar controlled designation of origin was studied in this paper, experimenting with different prefermentative oenological treatme
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/93636ed9d8f54047ab7c41ca0a60b8fb
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Simona Guerrini, Damiano Barbato, Silvia Mangani, Eleonora Mari, Giacomo Buscioni, Donatella Ganucci, Viola Galli, Lisa Granchi
Publikováno v:
Fermentation, Vol 9, Iss 9, p 812 (2023)
Sulphur dioxide (SO2) is usually used in winemaking due to its effectiveness as an antimicrobial and antioxidant agent. However, there is growing interest in finding alternatives to SO2 because of its adverse effects on human health. Therefore, in th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3e0fd67e4ccb450fa4bb1c0ad3f52392
Publikováno v:
Italian Journal of Food Safety, Vol 11, Iss 3 (2022)
Sulphiting agents (or sulphites) are a class of food additives identified in Europe by codes E220-E228. Their addition in crustaceans is permitted with specific legal limits for avoiding the so-called “blackspot” that is a defect that compromises
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/366b0009d3a044e78f1e4c632faafdff
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Scott Simonin, Chloé Roullier-Gall, Jordi Ballester, Philippe Schmitt-Kopplin, Beatriz Quintanilla-Casas, Stefania Vichi, Dominique Peyron, Hervé Alexandre, Raphaëlle Tourdot-Maréchal
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 11 (2020)
In wine, one method of limiting the addition of sulphites, a harmful and allergenic agent, is bio-protection. This practice consists of the early addition of microorganisms on grape must before fermentation. Non-Saccharomyces yeasts have been propose
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1bd2b4639bbf47e0b7bbca06afe30c3c
Publikováno v:
Revue Marocaine des Sciences Agronomiques et Vétérinaires, Vol 6, Iss 3, Pp 391-401 (2018)
The main objective of this work is to evaluate the use of sulphites in crustacean sector. Sulphites are additives used by professionals to prevent melanosis in crustaceans. The study was based on data analysis of the notifications of the Rapid Alert
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/19e930448b5e4b5196df3f2b11d1778c