Zobrazeno 1 - 10
of 47
pro vyhledávání: '"Strychnos pseudoquina"'
Autor:
Gustavo P. Cosenza, Celso T.R. Viana, Paula P. Campos, Markus Kohlhoff, Christopher W. Fagg, Maria G.L. Brandão
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 54, Iss , Pp 220-230 (2019)
Quina is the popular name for species of Cinchona, native to Peru and whose barks produce quinine. Currently, quinine is also used as a bitter additive in tonic water and drinks. Cinchona species do not occur in Brazil, but other species are known as
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b8d4704a47c448fead13355312e9455d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Mayra Aparecida Côrtes, Eduardo Luzía França, Ana Paula Barcelos Reinaque, Edson Fredulin Scherer, Adenilda Cristina Honorio-França
Publikováno v:
Polímeros, Vol 23, Iss 3, Pp 402-409 (2013)
O objetivo deste trabalho foi promover a adsorção da Strychnos pseudoquina ST. HILL (Quina do Cerrado) em microesferas de PEG e avaliar seu efeito imunomodulador sobre a atividade funcional de fagócitos de sangue humano. Foram coletadas 120 amostr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/31194f73b96843ffafb3ea07fb6f4b0a
Publikováno v:
Biblioteca Digital de Teses e Dissertações da PUC_GOAIS (TEDE-PUC Goiás)
Pontifícia Universidade Católica de Goiás (PUC-GO)
instacron:PUC_GO
Pontifícia Universidade Católica de Goiás (PUC-GO)
instacron:PUC_GO
Submitted by admin tede (tede@pucgoias.edu.br) on 2022-05-13T17:32:04Z No. of bitstreams: 1 Isteuria Cristina Paula Santos.pdf: 3559156 bytes, checksum: e46cff7b577931883fc6b37d04f00393 (MD5) Made available in DSpace on 2022-05-13T17:33:54Z (GMT). No
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3056::8a10d84c04aaa8aa1e3a692ab3c1c29b
http://tede2.pucgoias.edu.br:8080/handle/tede/4779
http://tede2.pucgoias.edu.br:8080/handle/tede/4779
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Christopher William Fagg, Celso Tarso Rodrigues Viana, Maria G.L. Brandão, Gustavo Pereira Cosenza, Paula Peixoto Campos, Markus Kohlhoff
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 54, Iss, Pp 220-230 (2019)
Quina is the popular name for species of Cinchona, native to Peru and whose barks produce quinine. Currently, quinine is also used as a bitter additive in tonic water and drinks. Cinchona species do not occur in Brazil, but other species are known as
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Douglas Costa Gontijo, Líria Granato Nunes, Letícia Monteiro Farias, Maria Gorette Resende Duarte, André Furtado Carvalho, Luciano Gomes Fietto, João Paulo Viana Leite
Publikováno v:
Drug and Chemical Toxicology. 43:539-545
Strychnos pseudoquina is a plant species whose stem bark is used as bitter tonic beverage. The phytochemical analysis, as well as quantification of phenolic constituents and antioxidant activity of ethanolic extracts from S. pseudoquina stem bark, an
Autor:
Jaqueline Martins Vasconcelos, Flávia Guimarães Silva Leite, Thálita Vaz Cardoso, Sebastião Carvalho Vasconcelos Filho, Fabiano Guimarães Silva, Juliana de Fátima Sales
Publikováno v:
Ornamental Horticulture, Vol 13 (2007)
Strychnos pseudoquina, popularmente conhecida por quina-de-cerrado, atinge em média 4 metros de altura e pode ser encontrada no cerrado brasileiro. Possui folhas opostas, simples, pecioladas, ápice agudo a obtuso ou ligeiramente acuminado. A flora
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a59d431c83134c5d91aead8c73829c9e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.