Zobrazeno 1 - 10
of 247
pro vyhledávání: '"Streptomyces mobaraensis"'
Autor:
EFSA Panel on Food Contact Materials, Enzymes and Processing Aids (CEP), Claude Lambré, José Manuel Barat Baviera, Claudia Bolognesi, Pier Sandro Cocconcelli, Riccardo Crebelli, David Michael Gott, Konrad Grob, Evgenia Lampi, Marcel Mengelers, Alicja Mortensen, Gilles Rivière, Inger‐Lise Steffensen, Christina Tlustos, Henk Van Loveren, Laurence Vernis, Holger Zorn, Lieve Herman, Yrjö Roos, Jaime Aguilera, Magdalena Andryszkiewicz, Daniele Cavanna, Natalia Kovalkovicova, Yi Liu, Giulio diPiazza, Andrew Chesson
Publikováno v:
EFSA Journal, Vol 22, Iss 1, Pp n/a-n/a (2024)
Abstract The food enzyme protein–glutamine γ‐glutamyltransferase (protein–glutamine: amine γ‐glutamyltransferase; EC 2.3.2.13) is produced with the non‐genetically modified Streptomyces mobaraensis strain M2020197 by Taixing Dongsheng Bio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/605ddd7286164229940e4e30333cf265
Publikováno v:
Engineering Microbiology, Vol 3, Iss 4, Pp 100098- (2023)
Microbial transglutaminase (TGase) is a protein that is secreted in a mature form and finds wide applications in meat products, tissue scaffold crosslinking, and textile engineering. Streptomyces mobaraensis is the only licensed producer of TGase. Ho
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4958d528fe564f00b023f22d4bdab7f3
Publikováno v:
Frontiers in Bioengineering and Biotechnology, Vol 10 (2022)
Streptomyces mobaraensis transglutaminase (TGase) is extracellularly expressed as a zymogen and then activated by TGase-activating protease (TAP). In this study, we reported the strategy for improving TGase production via the regulation of TAP activi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dd42b408cb2e4abb90e52f6244a0fa6f
Autor:
Anwei Hou, Jeroen S. Dickschat
Publikováno v:
Beilstein Journal of Organic Chemistry, Vol 16, Iss 1, Pp 2807-2819 (2020)
A 13C-labelling was introduced into each individual carbon of the recently discovered sestermobaraenes by the enzymatic conversion of the correspondingly 13C-labelled isoprenyl diphosphate precursors with the sestermobaraene synthase from Streptomyce
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9791298248f64317ab90db8e52db384e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ying Jiang, Yue-Peng Shang, Hao Li, Chao Zhang, Jiang Pan, Yun-Peng Bai, Chun-Xiu Li, Jian-He Xu
Publikováno v:
Bioresources and Bioprocessing, Vol 4, Iss 1, Pp 1-7 (2017)
Abstract Objectives To improve the fermentation production of transglutaminase (TGase) from Streptomyces mobaraensis for applications in the food industry, the atmospheric and room-temperature plasma (ARTP) mutagenesis was applied to breed S. mobarae
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/02b60702b31447618c39e20dc449b4e9
Autor:
Lucia Treppiccione, Antonio Ottombrino, Diomira Luongo, Francesco Maurano, Ángel Manteca, Felipe Lombó, Mauro Rossi
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 34, Iss , Pp 390-397 (2017)
Transamidation by microbial transglutaminase (mTG) blocks gliadin immunotoxicity in Coeliac disease (CD), however, mTG is expensive and limits cost effectiveness. Herein, we set up an inexpensive treatment by employing culture supernatant of Streptom
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5c6bfb523b9e45fdaeaf4810c9dd066b