Zobrazeno 1 - 10
of 389
pro vyhledávání: '"Spectrophotometric measurement"'
Autor:
Ján Zajak, Jiří Páral, Miroslav Sirový, Šárka Odložilová, Kateřina Vinklerová, Petr Lochman, Filip Čečka
Publikováno v:
BMC Surgery, Vol 24, Iss 1, Pp 1-8 (2024)
Abstract Background Blood loss during major abdominal surgery is an essential parameter in the evaluation of strategies aimed at reducing perioperative bleeding. However, blood loss quantification remains unreliable and inaccurate. The aim of this st
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8778da9f77f748c689a65a796e56b19e
Autor:
Nasrin Razmi, Maryna Lazouskaya, Ivana Pajcin, Bojan Petrovic, Jovana Grahovac, Mitar Simic, Magnus Willander, Omer Nur, Goran M. Stojanovic
Publikováno v:
Results in Engineering, Vol 20, Iss , Pp 101425- (2023)
pH value is a significant environmental factor controlling the bacterial growth, activity and affecting their metabolic properties. In the present study, the effect of the different pH values (5, 6, 7, 8, and 9) of the cultivation medium on the growt
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e32f2bb3d50549c7b621acb88295e309
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Coloration Technology. 139:190-199
The paper will present some aspects of reactive and vat dyes application, in processes of dyeing and printing, on inherently fire-resistant materials. The overall research is part of the project of development of Inherently Flame Retardant Fabric for
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
DIRAMAN, Harun, TUGEN, Aslıhan
Publikováno v:
Volume: 4, Issue: 2 43-68
Journal of Halal and Ethical Research
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi
Journal of Halal and Ethical Research
Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi
Olive and olive oil, which is included in the daily diet of the people of the Mediterranean basin who belong to the monotheistic religions, is a halal and safe food source. Olive oil was considered a luxury food in the ancient world, especially in an
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=tubitakulakb::bb6ebee59105f58f34305c4d5c74fc16
https://dergipark.org.tr/tr/pub/head/issue/74724/1174259
https://dergipark.org.tr/tr/pub/head/issue/74724/1174259
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Труды по прикладной ботанике, генетике и селекции, Vol 181, Iss 3, Pp 25-31 (2020)
Background. Trypsin-inhibiting activity (TIA) is one of the factors of plant immunity. This factor provides the presence of general non-specific systemic resistance. Representatives of the genus Hedysarum L. are promising medicinal and high-protein f
Autor:
Alfredo Rigalli, María Belén Vescovo, Maela Lupo, Silvina Patricia Vaquero, Camila Sabina Izaguirre, Melina Vanesa Neira
Publikováno v:
International Journal of Environmental Analytical Chemistry. 102:5657-5663
Arsenic (As) is a chemical element that is widely distributed in the environment. The high content of As in groundwater represents a major public health problem in many regions of the world. Accord...