Zobrazeno 1 - 10
of 103
pro vyhledávání: '"Solvent-Free Extraction"'
Autor:
Dave Jaydeep, Ali Ali Muhammed Moula, Kumar Nishant, Nagarajan Muralidharan, Kieliszek Marek, Bavisetty Sri Charan Bindu
Publikováno v:
Open Life Sciences, Vol 19, Iss 1, Pp p. 1-266 (2024)
Catfish (Clarias magur) is a popular freshwater fish food worldwide. The processing of this fish generates a significant amount of waste, mainly in the form of viscera, which constitutes around 10–12% of the fish’s total weight. This study was fo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/224aca4206e844f3b9b3bf1cef13369d
Autor:
Dave Jaydeep, Ali Ali Muhammed Moula, Kudre Tanaji, Nukhthamna Pikunthong, Kumar Nishant, Kieliszek Marek, Bavisetty Sri Charan Bindu
Publikováno v:
Open Life Sciences, Vol 18, Iss 1, Pp 425-40 (2023)
This study aimed to efficiently utilize catfish heads, enhancing the oil extraction process while improving the cost-effectiveness of fish byproduct management. The study employed the wet rendering method, a solvent-free approach, utilizing a two-fac
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0cf3aa13500b4c2ea7d01bf1d22f441c
Autor:
Marko Malićanin, Ivana Karabegović, Natalija Đorđević, Stojan Mančić, Sandra Stamenković Stojanović, Duško Brković, Bojana Danilović
Publikováno v:
Plants, Vol 13, Iss 16, p 2187 (2024)
Solidago virgaurea L., or European goldenrod, has a long tradition in folk medicine due to the wide range of its biological activity. This paper aimed to investigate the antimicrobial and antioxidative potential of S. virgaurea essential oil and hydr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a4ad024caffd48c4a08c95ce26852d03
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 18, p 3440 (2023)
The aim of the study was to develop a biotechnological approach for the green recovery of chlorophyll from spinach, to be used as a natural food colorant. The plant matrix was characterized in terms of cell wall polysaccharide composition, and a tail
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bbc8720a2fc84da6b17837ee37a7d20a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Rodrigo Macías-Garbett, Juan Eduardo Sosa-Hernández, Hafiz M. N. Iqbal, Juan Carlos Contreras-Esquivel, Wei Ning Chen, Elda M. Melchor-Martínez, Roberto Parra-Saldívar
Publikováno v:
Plants, Vol 11, Iss 18, p 2362 (2022)
Coffee agro-waste is a potential source of polyphenols with antioxidant activity and application in the food and cosmetic trades. The usage of these byproducts persists as a challenge in the industrial landscape due to their high content of purported
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/71c1bd3f72fe4a66bb5c3dfc7d05cff7
Autor:
Renny Indrawati, Jovine Marcella Kurniawan, Arif Agung Wibowo, Juliana, Indra Ajie Gunawan, Heriyanto, Tatas Hardo Panintingjati Brotosudarmo
Publikováno v:
CyTA - Journal of Food, Vol 17, Iss 1, Pp 121-127 (2019)
Vivid orange petals of marigold have been studied well as the richest source of lutein. Although it is very promising to be explored as functional food ingredients, there were only few studies that described extraction methods which meet food grade r
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6e52c78c012a481b92b6b5181a319a14
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.