Zobrazeno 1 - 10
of 26 210
pro vyhledávání: '"Sodium balance"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Integrative Medicine Research, Vol 13, Iss 1, Pp 101007- (2024)
Background: Herbal medicine Oryeongsan (ORS), also known as Wulingsan in Chinese, has been used for the treatment of impaired body fluid balance. However, the mechanisms involved are not clearly defined. The purpose of the present study was to identi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/47bc6c7f16ed4ce9a917fb528be0087f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
M. K., Belba1 piet_amy@yahoo.com, G. P., Belba2
Publikováno v:
Annals of Burns & Fire Disasters. Jun2022, Vol. 35 Issue 2, p91-102. 12p.
Autor:
Susie Q. Lew, Gulay Asci, Paul A. Rootjes, Ercan Ok, Erik L. Penne, Ramin Sam, Antonios H. Tzamaloukas, Todd S. Ing, Jochen G. Raimann
Publikováno v:
Frontiers in Medicine, Vol 10 (2023)
The relationship between sodium, blood pressure and extracellular volume could not be more pronounced or complex than in a dialysis patient. We review the patients’ sources of sodium exposure in the form of dietary salt intake, medication administr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dc3e9bbcb07b4ec691132c4d43b4036e
Autor:
Mitrosz-Gołębiewska, Katarzyna, Rydzewska–Rosołowska, Alicja, Kakareko, Katarzyna, Zbroch, Edyta, Hryszko, Tomasz
Publikováno v:
In Advances in Medical Sciences March 2022 67(1):55-65
Autor:
Hattori, Mai1 (AUTHOR), Rahman, Asadur1 (AUTHOR) rahman.md.asadur@kagawa-u.ac.jp, Kidoguchi, Satoshi1 (AUTHOR), Jahan, Nourin1 (AUTHOR), Fujisawa, Yoshihide2 (AUTHOR), Morisawa, Norihiko1 (AUTHOR), Ohsaki, Hiroyuki3 (AUTHOR), Kobara, Hideki4 (AUTHOR), Masaki, Tsutomu4 (AUTHOR), Hossain, Akram1 (AUTHOR), Steeve, Akumwami1,5 (AUTHOR), Nishiyama, Akira1 (AUTHOR) rahman.md.asadur@kagawa-u.ac.jp
Publikováno v:
International Journal of Molecular Sciences. Aug2022, Vol. 23 Issue 16, p8915-N.PAG. 13p.
Autor:
Angelo Tremblay, Marie-Pascale Gagné, Louis Pérusse, Catherine Fortier, Véronique Provencher, Ronan Corcuff, Sonia Pomerleau, Nicoletta Foti, Vicky Drapeau
Publikováno v:
Nutrients, Vol 16, Iss 8, p 1199 (2024)
Sodium plays a key role in the regulation of water balance and is also important in food formulation due to its contribution to the taste and use in the preservation of many foods. Excessive intake of any essential nutrient is problematic and this se
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d02554150dac4cc99d2ec4cae6f56273