Zobrazeno 1 - 10
of 219
pro vyhledávání: '"Smoke taint"'
Autor:
Lik Xian Lim, Cristina Medina-Plaza, Ignacio Arías-Perez, Yan Wen, Bishnu Neupane, Larry Lerno, Jean-Xavier Guinard, Anita Oberholster
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-17 (2024)
Abstract This study is an investigation of the impact of volatile phenols (VPs) released from burning wood during wildfires on grape composition and the resulting wines. Baseline levels of VPs in grapes and sensory differences between smoke-impacted
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/15456deb2e354a78b518078bd6cab42c
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-12 (2024)
Abstract A significant consequence of climate change is the rising incidence of wildfires. When wildfires occur close to wine grape (Vitis vinifera) production areas, smoke-derived volatile phenolic compounds can be taken up by the grape berries, neg
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/938b1ed5e50245bb9b50d9e45f747c27
Autor:
Szymanski, Erika, author
Publikováno v:
From Terrain to Brain : Forays into the Many Sciences of Wine, 2023.
Externí odkaz:
https://doi.org/10.1093/oso/9780197640319.003.0007
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jenna A. Fryer, Elizabeth Tomasino
Publikováno v:
Beverages, Vol 8, Iss 2, p 23 (2022)
Wildfires produce smoke, which can then encounter wine grapes, causing the fruit to absorb smoke-related volatile organic compounds. These compounds impact the sensorial profiles of the resulting wines, introducing an uncharacteristic smokey flavor a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f1fc6cfcd30342ff99c9c00bfa26e367
Publikováno v:
OENO One, Vol 54, Iss 4 (2020)
The number and intensity of wildfires are increasing worldwide, thereby raising the risk of smoke contamination of grapevine berries and the development of smoke taint in wine. This study aimed to develop five artificial neural network (ANN) models f
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/39bb628c4fd6414aa1133989a2806686