Zobrazeno 1 - 10
of 48
pro vyhledávání: '"Simitchiev, Apostol"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Dimitrov Nikolay, Koleva Anna, Simitchiev Apostol, Petrova Todorka, Kakalova Miroslava, Nikolova Milena
Publikováno v:
BIO Web of Conferences, Vol 102, p 01008 (2024)
The incorporation of fiber-rich non-starchy wastes from various industries, into ready-to-eat extrudates, changes their structure and therefore affects their physical properties. The study explored the impact of varying levels of tomato pomace (rangi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/602b2991dbca4a03be8c43277e01bbbc
Publikováno v:
BIO Web of Conferences, Vol 102, p 03003 (2024)
The influence of the speed of the feeding (Nf) and main (Nw) screw, the moisture content of the material (W) and the temperature of the die (Tm) on the average residence time (t) and the Peclet number (Pe) in single-screw extrusion of rice semolina u
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/85c66fcb6d294934ba646ae79d9c0c72
Autor:
Velichkova, Katya, Sirakov, Ivaylo, Stoyanova, Stefka, Simitchiev, Apostol, Yovchev, David, Stamatova-Yovcheva, Kamelia
Publikováno v:
Fishes (MDPI AG); Jul2024, Vol. 9 Issue 7, p249, 12p
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Mazova Nadezhda, Simitchiev Apostol, Merdzhanov Pavel, Ivanova Tanya, Lazarov Lazar, Popova Venelina
Publikováno v:
BIO Web of Conferences, Vol 58, p 01020 (2023)
Cape gooseberry (Physalis peruviana L.), an exotic fruit gaining popularity in Bulgaria, has been recognized as a highly functional food, but has also the potential to be a resource for the fragrance and cosmetic industries. The main objective of thi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b54991c244334011b4c5a788bc8a0cd9
Publikováno v:
BIO Web of Conferences, Vol 58, p 03004 (2023)
The influence of screws with and without propeller, as well as the independent variables of material moisture content, working screw speed, feeding screw speed and die temperature on the changes of some physical and mechanical properties during singl
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/afd5dd9680b04beeae978165f805a861
Publikováno v:
Applied Sciences (2076-3417); May2024, Vol. 14 Issue 10, p4315, 18p
Autor:
Dushkova, Mariya A.1 (AUTHOR) m_dushkova@uft-plovdiv.bg, Simitchiev, Apostol T.2 (AUTHOR), Kalaydzhiev, Hristo R.3 (AUTHOR), Ivanova, Petya4 (AUTHOR), Menkov, Nikolay D.1 (AUTHOR), Chalova, Vesela I.4 (AUTHOR)
Publikováno v:
Journal of Food Processing & Preservation. Nov2022, Vol. 46 Issue 11, p1-9. 9p.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.