Zobrazeno 1 - 10
of 58
pro vyhledávání: '"Shubat"'
Volatile organic compounds of camel milk and shubat across Kazakhstan's regions, seasons, and breeds
Autor:
Zauresh Bilal, Askar Kondybayev, Aikerim Ospanova, Helene Tormo, Shynar Akhmetsadykova, Farida Amutova, Bernard Faye, Gaukhar Konuspayeva
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 15, Pp e35365- (2024)
Despite extensive research in recent years on camel milk composition and health benefits, limited scientific data exists on the volatile organic compound profiles of camel milk and its fermented product, shubat. This study analyzed volatile organic c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b445f1aaa865489396510bec1c3fbeb3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Zauresh Bilal, Shynar Akhmetsadykova, Almagul Baubekova, Helene Tormo, Bernard Faye, Gaukhar Konuspayeva
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 13, p 1985 (2024)
Fermented camel milk, named shubat in Central Asia, is historically and culturally important because it is mainly consumed by Kazakh people who live not only in Kazakhstan but also in close neighboring countries. However, despite its cultural and die
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/60d17619c0da40c781234e2e40774795
Autor:
Aikerim Zhumabay, Assiya Serikbayeva, Sabira Kozykan, Saule Sarimbekova, Gaukhar Kossaliyeva, Aitbay Alimov
Publikováno v:
Potravinarstvo, Vol 18 (2024)
Camel milk and dairy products based on camel milk are consumed by people in various countries, particularly Asia and Africa. Traditionally, products based on camel milk products have been an essential source of protein for people living in arid count
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cacb70bc44bc45bf98017dc7947a4e9b
Publikováno v:
Potravinarstvo, Vol 17 (2023)
Camel milk is considered an essential source of nutrition and an effective remedy with healing properties in treating several diseases. Shubat, a fermented drink made from camel milk, contains easily digestible proteins, determining its nutritional v
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/78d70d9a4dd040bfbbfe260ea192bd52
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Алматы технологиялық университетінің хабаршысы, Vol 0, Iss 1, Pp 44-50 (2021)
The article describes the results of a study of native microflora of shubat obtained from the Kazakh Bactrian breed by spontaneous fermentation of raw milk. In the studied samples of shubat, lactic acid bacteria and yeast were the dominant microorgan
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/de474f6995bc4659a5fe09d1cd832c2b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.