Zobrazeno 1 - 10
of 88
pro vyhledávání: '"Shelf life study"'
Publikováno v:
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 111, Iss , Pp 107094- (2024)
This study focuses on the extraction of bioactive compounds from date seeds using five polyol-based deep eutectic solvents (P-DESs) in combination with hybrid green extraction techniques, specifically microwave-assisted extraction (MAE), homogenizati
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/203aab87fad8456e9bae23b4acb6e344
Autor:
George Dimopoulos, Alexandros Katsimichas, Konstantinos Balachtsis, Efimia Dermesonlouoglou, Petros Taoukis
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 9, p 1410 (2024)
This study focused on the osmotic dehydration (OD) of ready-to-eat spinach leaves combined with the pulsed electric field (PEF) pre-treatment. Untreated and PEF-treated (0.6 kV/cm, 0–200 pulses) spinach leaves were osmotically dehydrated at room te
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ffdbf53974584a49b47c9bbb80e4fd60
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Pedro Paulo Lordelo Guimarães Tavares, Emanuele Araújo dos Anjos, Renata Quartieri Nascimento, Larissa Farias da Silva Cruz, Paulo Vitor França Lemos, Janice Izabel Druzian, Thâmilla Thalline Batista de Oliveira, Roberta Barreto de Andrade, Adriana Lúcia da Costa Souza, Karina Teixeira Magalhães-Guedes, Maria Eugênia de Oliveira Mamede
Publikováno v:
CyTA - Journal of Food, Vol 19, Iss 1, Pp 457-464 (2021)
The use of non-dairy matrices for probiotic delivery can be beneficial for vegetarian, vegan and lactose intolerant consumers. Stevia rebaudiana extract can be used as sweetener to replace sucrose for glucose intolerants. This research evaluated the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f5e8d9e90bc04311b254cbce6a5a6417
Autor:
Mounica Sura, Vineela Sai Megavath, Asif Shareef Mohammad, Saritha Pendyala, Madhuri Kulkarni, Anitha Sreeyapureddy, Shanthi Kuthadi
Publikováno v:
Grain & Oil Science and Technology, Vol 3, Iss 4, Pp 138-145 (2020)
Blended oils have many uses when compared with single oils, due to presence of high Omega9 levels. They help in brain development and reduce the risk of heart diseases. This investigation of blended oils was chosen taking into consideration the regul
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/faed6e7f551e4710b512e5f0eca9d944
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Characterization of spray-dried Gac aril extract and estimated shelf life of β-carotene and lycopene
Publikováno v:
PeerJ, Vol 9, p e11134 (2021)
Background Fresh Gac (Momordica cochinchinensis) fruit is rich in carotenoids, mainly β-carotene and lycopene, but these compounds are sensitive to degradation. Spray drying is used to encapsulate the sensitive β-carotene and lycopene with differen
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/962ff77d43784c9cbecb2611e194eb93
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.