Zobrazeno 1 - 10
of 23
pro vyhledávání: '"Shameena Beegum, P. P."'
Autor:
S. V. Ramesh, R. Pandiselvam, P. P. Shameena Beegum, Sandip Shil, P. Sugatha, K. Sharanya, M. R. Manikantan, Murali Gopal, K. B. Hebbar, Anok Uchoi, Alpana Das, Ravi Bhat, B. Hanumanthe Gowda, Prabhat Kumar
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 8 (2024)
IntroductionCoconut testa, a by-product of the coconut processing industry, is currently underutilised. This study aimed to extract a coconut testa-based food colourant using various organic solvents and physical methods, and to utilise this colouran
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5aab61b6df8a409ea1f0561ef3b9b3d4
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
R. Pandiselvam, Anandu Chandra Khanashyam, M.R. Manikantan, D. Balasubramanian, P.P. Shameena Beegum, S.V. Ramesh, Anjineyulu Kothakota, V. Niral, Sandip Shil
Publikováno v:
Journal of Natural Fibers, Vol 19, Iss 15, Pp 11092-11104 (2022)
The textural properties of coconut meat such as punching force, cutting force, punching energy, and cutting energy are the salient parameters for the efficient and ergonomic design of the fiber extraction machine and processing equipments such as coc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/31706a81575940f985ee6769cae39108
Autor:
Ramesh, S. V., Pandiselvam, R., Shameena Beegum, P. P., Shil, Sandip, Sugatha, P., Sharanya, K., Manikantan, M. R., Gopal, Murali, Hebbar, K. B., Uchoi, Anok, Das, Alpana, Bhat, Ravi, Gowda, B. Hanumanthe, Kumar, Prabhat
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems; 2024, p1-11, 11p
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
R. Pandiselvam, V. Prithviraj, M. R. Manikantan, P. P. Shameena Beegum, S. V. Ramesh, Anjineyulu Kothakota, A. C. Mathew, K. B. Hebbar, Cristina Maria Maerescu, Florin Leontin Criste, Claudia Terezia Socol
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
The potential of bio-preservatives, namely, nisin, natamycin, and polylysine, as viable alternatives to chemical preservatives for storage of tender coconut water (TCW) during refrigerated storage (5 ± 2°C) was explored. Bio-preservative treatments
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8ed7f804447c4faa8ddf3129a0177e5e
Autor:
R. Pandiselvam, M.R. Manikantan, Anjineyulu Kothakota, G.K. Rajesh, Shameena Beegum, S.V. Ramesh, V. Niral, K.B. Hebbar
Publikováno v:
Journal of Natural Fibers, Vol 17, Iss 4, Pp 589-597 (2020)
Coconut husk is used as a natural fiber, and it is constantly gaining economic importance including in organic farming. Yet, there are major knowledge gaps regarding the engineering properties of coconut to design efficient coconut dehusking and coir
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/213dec0bc8294f609bded21368809e5d
Autor:
Ravi Pandiselvam, Liya T. Joseph, M. R. Manikantan, Anandu Chandra Khanashyam, P. P. Shameena Beegum, S. V. Ramesh, D. Balasubramanian, S. Neenu, Murali Gopal, A. C. Mathew, K. B. Hebbar
Publikováno v:
Bioengineering, Vol 10, Iss 1, p 114 (2023)
Owing to the demand for the consumption of healthy extrudates, this study explored the infusion of neera (coconut inflorescence sap) honey in rice flour, corn flour and coconut milk residue blend-based extrudates. Neera honey, the concentrated coconu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bba7b305911a4c4e98960f7f7c176105
Autor:
Shameena Beegum, P. P.1 (AUTHOR) shameena.pht@gmail.com, Manikantan, M. R.1 (AUTHOR) manicpcri@gmail.com, Anju, K. B.1 (AUTHOR), Vinija, V.1 (AUTHOR), Pandiselvam, R.1 (AUTHOR), Jayashekhar, S.2 (AUTHOR), Hebbar, K. B.1 (AUTHOR)
Publikováno v:
Journal of Food Processing & Preservation. Nov2022, Vol. 46 Issue 11, p1-11. 11p.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.