Zobrazeno 1 - 10
of 47
pro vyhledávání: '"Second fermentation"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Raúl Moyano-Gracia, Josefina Vila-Crespo, Violeta Ruipérez, José Manuel Rodríguez-Nogales, Encarnación Fernández-Fernández
Publikováno v:
Fermentation, Vol 9, Iss 12, p 1012 (2023)
This study focuses on improving the second fermentation and the in-bottle ageing over lees process for 9 and 21 months of a red sparkling wine. The aim of the study was to enhance wine quality and try to make it more pleasant for consumers. For this
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d5885e95f3644a16bd9138ac02676133
Autor:
Carmen Berbegal, Lucía Polo, M. José García-Esparza, Inmaculada Álvarez, Fernando Zamora, Sergi Ferrer, Isabel Pardo
Publikováno v:
Fermentation, Vol 8, Iss 7, p 313 (2022)
The effect of preparing the commercial yeast prise de mousse S. cerevisiae IOC 18-2007 on the second fermentation kinetics of a Macabeo white base wine was evaluated. The influence of yeast preparation on the final “Cava” sparkling wines was dete
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f6c63ecb4d9d4383ac028ab2fe418ff7
Publikováno v:
Fermentation, Vol 7, Iss 4, p 321 (2021)
Sparkling wine production using the traditional method involves a second fermentation of still wines in bottles, followed by prolonged aging on lees. The key factors affecting the organoleptic profiles of these wines are the grape varieties, the chem
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7d648caeaa46484da189f02911511f10
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
María del Carmen González-Jiménez, Teresa García-Martínez, Juan Carlos Mauricio, Irene Sánchez-León, Anna Puig-Pujol, Juan Moreno, Jaime Moreno-García
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 8, Iss 8, p 1209 (2020)
Sparkling wine is a distinctive wine. Saccharomyces cerevisiae flor yeasts is innovative and ideal for the sparkling wine industry due to the yeasts’ resistance to high ethanol concentrations, surface adhesion properties that ease wine clarificatio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e4a89481ede644ba9bc81b80f9588516
Autor:
Maria del Carmen González-Jiménez, Jaime Moreno-García, Teresa García-Martínez, Juan José Moreno, Anna Puig-Pujol, Fina Capdevilla, Juan Carlos Mauricio
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 8, Iss 3, p 403 (2020)
The aromatic metabolites derived from yeast metabolism determine the characteristics of aroma and taste in wines, so they are considered of great industrial interest. Volatile esters represent the most important group and therefore, their presence is
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/576f1877e35e4784a921f65785571bbb
Autor:
Teresa García-Martínez, María Del Carmen González-Jiménez, Anna Puig-Pujol, Jaime Moreno-García, Fina Capdevilla, Juan C. Mauricio, Juan Moreno
Publikováno v:
IRTA Pubpro. Open Digital Archive
Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)
Microorganisms, Vol 8, Iss 3, p 403 (2020)
Microorganisms
Volume 8
Issue 3
Microorganisms 8(3), 403 (2020)
Helvia. Repositorio Institucional de la Universidad de Córdoba
instname
Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)
Microorganisms, Vol 8, Iss 3, p 403 (2020)
Microorganisms
Volume 8
Issue 3
Microorganisms 8(3), 403 (2020)
Helvia. Repositorio Institucional de la Universidad de Córdoba
instname
The aromatic metabolites derived from yeast metabolism determine the characteristics of aroma and taste in wines, so they are considered of great industrial interest. Volatile esters represent the most important group and therefore, their presence is
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::ecf03a3f3957b0616a494eb5565534f6
http://hdl.handle.net/20.500.12327/826
http://hdl.handle.net/20.500.12327/826
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.