Zobrazeno 1 - 10
of 663
pro vyhledávání: '"Scomber scombrus"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Joseph Adaviruku Sanni, Grace Omayoza Sanni, Rufus Ranmilowo Awoniyi, Remi Osanyinlusi, Yvonne Ego Richards
Publikováno v:
Biology, Medicine & Natural Product Chemistry, Vol 12, Iss 2, Pp 457-461 (2023)
Atlantic mackerel (Scomber scombrus) and Atlantic horse mackerel (Trachurus trachurus), locally known as kote, are fishery species consumed in Nigeria due to their high nutritional values. This research determined the nutritional composition of the l
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2683de6d948247e885d8a777d64ffa24
Publikováno v:
Indonesian Journal of Chemical Research, Vol 11, Iss 3 (2024)
This research aimed at assessing the heavy metals concentration in imported Scomber scombrus fish samples purchased from cold rooms in Lagos, Nigeria. The samples were digested using the wet digestion method, and the concentration of Chromium (Cr), A
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/af78d1e388ed44fe9f6551def12a6b71
Publikováno v:
Marine Drugs, Vol 22, Iss 3, p 116 (2024)
Low levels of docosahexaenoic acid (DHA) in the brain have been related to neurological disorders, like Alzheimer’s disease (AD). After ingestion, dietary DHA must cross the blood–brain barrier, where it is absorbed as lysophosphatidylcholine (LP
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d4aa3523b1f84f22a4a15983ebe2f9ec
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Burcu Taylan, Bahar Bayhan
Publikováno v:
Turkish Journal of Agriculture: Food Science and Technology, Vol 10, Iss 7, Pp 1244-1248 (2022)
A total of 46 chub mackerel and 23 Atlantic mackerel samples were taken from the commercial fishermen engaged in purse seine fishing from the Izmir Bay during the fishing period of 2020-2021. The samples were dissected in the laboratory, 15 ovaries f
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a188c7d71f3b4b78a6bbfb5e0707e578
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Oluseye Oladapo Abiona, Shola Hezekiah Awojide, Adebanjo Jacob Anifowose, Abiodun Odunlami Adegunwa, Wasiu Bolade Agbaje, Adeniyi Solomon Tayo
Publikováno v:
Bulletin of the National Research Centre, Vol 45, Iss 1, Pp 1-6 (2021)
Abstract Background The research was carried out to assess the lipid characteristics of oil extracted from the head and gills of Claris macrocephalus and Scomber scombrus. Results The results confirmed the presence of C16:0, C18:0, C18:1, C18:2, C18:
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6b19d4dcd4de4a338b95e6f8289836d6
Autor:
Filippo Giarratana, Felice Panebianco, Luca Nalbone, Graziella Ziino, Davide Valenti, Alessandro Giuffrida
Publikováno v:
Italian Journal of Food Safety, Vol 11, Iss 1 (2022)
Despite its commercial value, the shelflife of the Atlantic mackerel (Scomber scombrus) during refrigerated storage was poorly investigated. In this regard, the Quality Index Method (QIM) was proposed as a suitable scoring system for freshness and qu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c95cce61b6844e46b4e76ed083172dc9