Knihovna AV ČR, v. v. i.
  • Odhlásit
  • Přihlášení
  • Jazyk
    • English
    • Čeština
  • Instituce
    • Knihovna AV ČR
    • Souborný katalog AV ČR
    • Archeologický ústav Brno
    • Archeologický ústav Praha
    • Astronomický ústav
    • Biofyzikální ústav
    • Botanický ústav
    • Etnologický ústav
    • Filosofický ústav
    • Fyzikální ústav
    • Fyziologický ústav
    • Geofyzikální ústav
    • Geologický ústav
    • Historický ústav
    • Masarykův ústav
    • Matematický ústav
    • Orientální ústav
    • Psychologický ústav
    • Slovanský ústav
    • Sociologický ústav
    • Ústav analytické chemie
    • Ústav anorganické chemie
    • Ústav pro českou literaturu
    • Ústav dějin umění
    • Ústav fyziky atmosféry
    • Ústav fotoniky a elektroniky
    • Ústav fyzikální chemie J. H.
    • Ústav fyziky materiálů
    • Ústav geoniky
    • Ústav pro hydrodynamiku
    • Ústav chemických procesů
    • Ústav informatiky
    • Ústav pro jazyk český
    • Ústav jaderné fyziky
    • Ústav makromolekulární chemie
    • Ústav pro soudobé dějiny
    • Ústav přístrojové techniky
    • Ústav státu a práva
    • Ústav struktury a mechaniky hornin
    • Ústav teoretické a aplikované mechaniky
    • Ústav teorie informace a automatizace
    • Ústav výzkumu globální změny
Pokročilé vyhledávání
  • Domovská stránka
  • Vyhledávání: "Sarfraz Arain"
  • Navrhnout nákup titulu
Zobrazeno 1 - 7 of 7 pro vyhledávání: '"Sarfraz Arain"'
1
Akademický článek
Physico-chemical Characteristics of Oil and Seed Residues of Bauhinia variegata and Bauhinia linnaei
Autor: Sarfraz Arain, Najma Memon, Muhammad T. Rajput, Syed T. H. Sherazi, Muhammad I. Bhanger, Sarfaraz A. Mahesar
Publikováno v: Pakistan Journal of Analytical & Environmental Chemistry, Vol 13, Iss 01, Pp 16-21 (2012)
Physico-chemical characteristics of two Bauhinia seed varieties (B. variegata and B. linnaei), were evaluated for commercial exploration. Physico-chemical characteristics of the oils for both varieties were demonstrated and mean values found to be re
Externí odkaz: https://doaj.org/article/72b51a5da6a34f09930dabc90aa69fc7
Zobrazit plný text záznamu
2
Erucic acid evaluation in rapeseed and canola oil by Fourier transform‐infrared spectroscopy
Autor: Abdul Rauf Khaskheli, Sarfaraz Ahmed Mahesar, Sarfraz Arain, Muhammad Iqbal Bhanger, Syed Tufail Hussain Sherazi
Publikováno v: European Journal of Lipid Science and Technology. 115:535-540
A simple and rapid method was developed for the determination of erucic acid in rapeseed oil by single bounce attenuated total reflectance (SB-ATR) Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopy. The various ratios prepared from the three different t
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::9b31aa2183cb87729dd3902fa1a74087
https://doi.org/10.1002/ejlt.201200272
Zobrazit plný text záznamu
Plný text ve formátu HTML
3
Prospects of fatty acid profile and bioactive composition from lipid seeds for the discrimination of apple varieties with the application of chemometrics
Autor: M. T. Rajput, Najma Memon, Syed Tufail Hussain Sherazi, Sarfaraz Ahmed Mahesar, Sarfraz Arain, Muhammad Iqbal Bhanger
Publikováno v: Grasas y Aceites, Vol 63, Iss 2, Pp 175-183 (2012)
Grasas y Aceites; Vol. 63 No. 2 (2012); 175-183
Grasas y Aceites; Vol. 63 Núm. 2 (2012); 175-183
Grasas y Aceites
Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)
The extracted oils from four apple seed varieties (Royal Gala, Red Delicious, Pyrus Malus and Golden Delicious) from Pakistan were investigated for their fatty acid profiles and lipid biactives by GC-MS. The oil contents in the seeds of the apple var
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::55b13340d672d8fedccd83e5e5100f74
http://grasasyaceites.revistas.csic.es/index.php/grasasyaceites/article/view/1364
Zobrazit plný text záznamu
4
Application of transmission FT-IR spectroscopy for the trans fat determination in the industrially processed edible oils
Autor: Sarfaraz Ahmed Mahesar, Aftab Ahmed Kandhro, Syed Tufail Hussain Sherazi, Muhammad Iqbal Bhanger, Sarfraz Arain, M. Younis Talpur
Publikováno v: Food Chemistry. 114:323-327
The amount of trans fatty acids (TFA) in fourteen industrially hydrogenated and deodorized oils was determined. To achieve better sensitivity 200 μm KCl cell was used in transmission Fourier transform infrared (FT-IR) spectroscopy. The results of tr
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::e3d0b436d232732bf7ffde184eee13a7
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.09.058
Zobrazit plný text záznamu
5
Monitoring of Fat Content, Free Fatty Acid and Fatty Acid Profile Including trans Fat in Pakistani Biscuits
Autor: M. Younis Talpur, Sarfaraz Ahmed Mahesar, Sarfraz Arain, Syed Tufail Hussain Sherazi, Aftab Ahmed Kandhro, Muhammad Iqbal Bhanger
Publikováno v: Journal of the American Oil Chemists' Society. 85:1057-1061
The fat contents of 12 brands of biscuits were extracted and evaluated for free fatty acids (FFA) and their fatty acid composition (FAC). The oil content and FFA varied from 13.7 to 27.6% and 0.2 to 1.0%, respectively. The FAC was analyzed by gas chr
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::0546fcb90e4c74422608f72bbb52f768
https://doi.org/10.1007/s11746-008-1297-8
Zobrazit plný text záznamu
6
Oxidative stability assessment of Bauhinia purpurea seed oil in comparison to two conventional vegetable oils by differential scanning calorimetry and Rancimat methods
Autor: Farah Naz Talpur, Muhammad Iqbal Bhanger, Sarfaraz Ahmed Mahesar, Sarfraz Arain, Syed Tufail Hussain Sherazi
Publikováno v: Thermochimica Acta. 484:1-3
The differential scanning calorimetry (DSC) and oxidative stability index (OSI) techniques were applied for evaluating the oxidative stability of Bauhinia purpurea, rice bran and cotton seed oil. The DSC cell temperature was adjusted at four isotherm
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::fefa67671ebc8ce728b24d33e7550936
https://doi.org/10.1016/j.tca.2008.11.004
Zobrazit plný text záznamu
7
Main fatty acid classes in vegetable oils by SB-ATR-Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopy
Autor: Sarfaraz Ahmed Mahesar, Aftab Ahmed Kandhro, Sarfraz Arain, M. Younis Talpur, Syed Tufail Hussain Sherazi
Publikováno v: Talanta. 80(2)
The prospect of using single bounce attenuated total reflectance (SB-ATR)-Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopy as a rapid quantitative tool to determine the main fatty acid groups present in different edible oils was investigated. Partial l
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::f4ccaa966872862c31b19b3b463b548d
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19836526
Zobrazit plný text záznamu

Vyhledávací nástroje:

  • RSS
  • Poslat e-mailem

Upřesnit hledání

Omezení vyhledávání
Plný text Recenzováno Digitální knihovna AV ČR
Zdroje
Pouze tištěné dokumenty
Zahrnout EIZ
  • 1 Akademické články
  • 4 analytical chemistry
  • 4 chemistry.chemical_classification
  • 4 fatty acid
  • 4 food science
  • 3 chemistry.chemical_compound
  • 3 chromatography
  • 3 organic chemistry
  • 2 biology
  • 2 biology.organism_classification
  • 2 fourier transform infrared spectroscopy
  • 2 gas chromatography
  • 2 gas chromatography-mass spectrometry
  • 2 palmitic acid
  • 2 trans fat
  • 1 attenuated total reflection
  • 1 bauhinia
  • 1 biotechnology
  • 1 botany
  • 1 bran
  • 1 calibration
  • 1 canola
  • 1 chemical composition
  • 1 chemometrics
  • 1 chromatography, gas
  • 1 coefficient of determination
  • 1 composition (visual arts)
  • 1 condensed matter physics
  • 1 derivatization
  • 1 differential scanning calorimetry
  • 1 environmental pollution
  • 1 environmental sciences
  • 1 erucic acid
  • 1 exothermic reaction
  • 1 fat content
  • 1 fatty acid composition
  • 1 fatty acids
  • 1 fatty acids, unsaturated
  • 1 flame ionization detector
  • 1 food
  • 1 food composition data
  • 1 food.ingredient
  • 1 fourier transform spectroscopy
  • 1 ft ir spectroscopy
  • 1 ge1-350
  • 1 general chemical engineering
  • 1 general chemistry
  • 1 general medicine
  • 1 industrial and manufacturing engineering
  • 1 infrared spectroscopy
  • 1 instrumentation
  • 2 elsevier bv
  • 2 wiley
  • 1 consejo superior de investigaciones cientificas
  • 1 national centre of excellence in analytical chemsitry
  • 1 european journal of lipid science and technology
  • 1 food chemistry
  • 1 grasas y aceites
  • 1 journal of the american oil chemists' society
  • 1 pakistan journal of analytical & environmental chemistry
  • 1 talanta
  • 1 thermochimica acta
  • 6 OpenAIRE
  • 1 Directory of Open Access Journals

Možnosti vyhledávání

  • Tematická mapa
  • Historie vyhledávání
  • Pokročilé vyhledávání

Objevte více

  • Abecední procházení

Hledáte pomoc?

  • Tipy pro vyhledávání
načítá se......