Zobrazeno 1 - 8
of 8
pro vyhledávání: '"Sapotexanthin"'
Autor:
Reinhold Carle, Aracelly Cordero, Patricia Esquivel, Tania Chacón-Ordóñez, Silvia Quesada, Ralf M. Schweiggert, Randall R. Jiménez
Publikováno v:
Food Research International, 122, pp. 340-347
Kérwá
Universidad de Costa Rica
instacron:UCR
Kérwá
Universidad de Costa Rica
instacron:UCR
Mamey sapote is a fruit rich in specific keto-carotenoids, namely sapotexanthin and cryptocapsin. Their chemical structure suggests their provitamin A activity, although their absorption and conversion to vitamin A remained to be demonstrated in huma
Autor:
Attila Agócs, Tibor Kurtán, Eunice Molinar Toribio, Enrique Murillo, Veronika Nagy, Johant Lakey-Beitia, Sándor Balázs Király, József Deli
Publikováno v:
ChiralityREFERENCES. 32(5)
Two new carotenoids, sapotexanthin 5,6-epoxide and sapotexanthin 5,8-epoxide, have been isolated from the ripe fruits of red mamey (Pouteria sapota). Sapotexanthin 5,6-epoxide was also prepared by partial synthesis via epoxidation of sapotexanthin, a
Autor:
Tania Chacón-Ordóñez, Ralf M. Schweiggert, Víctor M. Jiménez, Anja Bosy-Westphal, Reinhold Carle, Patricia Esquivel
Publikováno v:
Food Chemistry, vol. 221. pp 673-682
Kérwá
Universidad de Costa Rica
instacron:UCR
Kérwá
Universidad de Costa Rica
instacron:UCR
Although different genotypes of mamey sapote with distinct pulp colors are consumed in countries from Central to South America, in-depth knowledge on genotype-related differences of their carotenoid profile is lacking. Since the fruit was found to co
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::3123628d7a680f1b47a65a49524f0b43
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814616319690?via=ihub#!
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814616319690?via=ihub#!
Autor:
Patricia Esquivel, Reinhold Carle, Víctor M. Jiménez, Tania Chacón-Ordóñez, Ralf M. Schweiggert
Publikováno v:
Journal of Agricultural and Food Chemistry; Volumen 64,Número 9. 2016
Kérwá
Universidad de Costa Rica
instacron:UCR
Kérwá
Universidad de Costa Rica
instacron:UCR
The ultrastructure and carotenoid-bearing structures of mamey sapote (Pouteria sapota) chromoplasts were elucidated using light and transmission electron microscopy and compared to carotenoid deposition forms in red bell pepper (Capsicum annuum) and
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::c260a5f5eac95c68d15f21dd1a79f6f7
http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.jafc.5b06039
http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.jafc.5b06039
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Natural Products. 74:283-285
From the ripe fruits of red mamey (Pouteria sapota) sapotexanthin, a new carotenoid, was identified as (all-E,5'R)-β,κ-caroten-6'-one.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.