Zobrazeno 1 - 10
of 729
pro vyhledávání: '"Salvia hispanica L"'
Autor:
Tiago Roque Benetoli da Silva, Maria Eduarda Santos Monteiro, Julia Abati, Martha Freire da Silva, Antonio Nolla, Charline Zaratin Alves, Deonir Secco, Araceli Cioti de Marins
Publikováno v:
Revista Ciência Agronômica, Vol 56 (2024)
ABSTRACT Chia (Salvia hispanica L.) seeds have attracted great economic interest for their high levels of linoleic and α-linolenic acids. In Brazil, there is a lack of studies on the agronomic characteristics and physiological quality of chia, neces
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7163af948c364aee9538567b49bf8b1e
Publikováno v:
Future Foods, Vol 10, Iss , Pp 100475- (2024)
Partially defatted chia flour (DCF) is a valuable food ingredient in the context of a circular economy, with the potential to improve the nutrient and bioactive contents of gluten-free foodstuff. Thus, this study assessed the effects of interactions
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cd0dfb166e884785aae15a36aec2bf4e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Reham Abd Elhamed, Sarah Abd El-Khalek
Publikováno v:
Scientific Journal of Flowers and Ornamental Plants, Vol 9, Iss 4, Pp 343-361 (2022)
Chia plant (Salvia hispanica L.) is a new crop introduced to the Egyptian agriculture system to enrich it with new species of medicinal plants that have healthy and beneficial ingredients. The purpose of this work was to study the possibility of impr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fea765b96f8449b68f282a0f02f8da70
Autor:
Gema Morales-Olán, María Antonieta Ríos-Corripio, Aleida Selene Hernández-Cázares, Placido Zaca-Morán, Silvia Luna-Suárez, Marlon Rojas-López
Publikováno v:
Food Technology and Biotechnology, Vol 60, Iss 1, Pp 52-66 (2022)
Research background. Amaranth (Amaranthus hypochondriacus) flour produces films with excellent barrier properties against water vapor, allowing food preservation, but the mechanical properties are poor compared to synthetic films. One strategy to imp
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fdb0f8018b154f2aacba8f186252ce1b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
João Paulo Teodoro Maia, Wellington Garcia da Silva, Ariana Vieira Silva, Otavio Duarte Giunti, Raul Henrique Henrique Sartori
Publikováno v:
Revista de Agricultura Neotropical, Vol 9, Iss 3 (2022)
The nutritional benefits and functional potential of chia seeds have been highlighted in the literature. However, few studies address the planting system of the species, especially its spatial arrangement. Thus, this study proposes to evaluate chia c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d07d7b04069f41598d4a9b20234359cb
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 16, p 3013 (2023)
In the last few decades, chia (Salvia hispanica L.) cultivation has expanded around the world, and the seeds have become well known due to their rich composition of nutrients and bioactive compounds. The aim of this work was to evaluate the physical,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d448690bcf004e9a880a696d61092514