Zobrazeno 1 - 10
of 186
pro vyhledávání: '"Sage oil"'
Autor:
Yu Wang, Fengyi Wen, Xiangyi Zhou, Guoxing Chen, Chunxia Tian, Jiali Qian, Huiming Wu, Mengli Chen
Publikováno v:
Insects, Vol 15, Iss 10, p 733 (2024)
Drosophila suzukii (Diptera: Drosophilidae), spotted-wing drosophila, poses a significant threat to soft-skinned fruit crops in the Americas, Europe, Africa, and Oceania, as well as in Asia. The application of chemical insecticides is the primary con
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/03e61715495143559096bd44e82b98e3
Autor:
Saurabh Bhatia, Yasir Abbas Shah, Ahmed Al-Harrasi, Aysha Salim Alhadhrami, Dalal Sulaiman Hamed ALHashmi, Muhammad Jawad, Sevgin Dıblan, Salam Kadhim Hassan Al Dawery, Tuba Esatbeyoglu, Md Khalid Anwer, Esra Koca, Levent Yurdaer Aydemir
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 15, Iss , Pp 100948- (2024)
Clary sage essential oil (CSEO) has been reported for its wide food and pharmaceutical applications. This work aimed to produce biodegradable active guar gum-calcium caseinate (GG-CC) based film incorporated with CSEO and to evaluate its physico-chem
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bb7e8452ce5d443294bec38dcfb30308
Autor:
Yutaka Matsumoto, Kazumasa Horikawa
Publikováno v:
Women, Vol 2, Iss 3, Pp 304-312 (2022)
Clary sage oil is commonly used in complementary and alternative medicine to treat menopausal symptoms. However, whether sclareol, which is considered to have estrogen-like effects, can be absorbed transdermally remains unknown. Therefore, in this st
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4ebc7855e0b141a29f78535a9f2d0d86
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Monika Marcinkowska-Lesiak, Anna Onopiuk, Iwona Wojtasik-Kalinowska, Magdalena Zalewska, Andrzej Półtorak, Agnieszka Wierzbicka
Publikováno v:
CyTA - Journal of Food, Vol 18, Iss 1, Pp 719-727 (2020)
The aim of this study was to improve the quality of stored pork loin by coating with gelatin enriched with active components. The uncoated group was used as control (C) and the other groups were coated with gelatin and sage/hemp oils in different pro
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/176db811297e468ba6c9115949c85365
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Myshalova O.M.
Publikováno v:
Техника и технология пищевых производств, Vol 46, Iss 3, Pp 67-73 (2017)
The given paper deals with the research results of studying the antioxidant properties of essential oils of sage and rosemary and their combinations in minced semi-smoked and boiled-smoked sausages. Basing on the data of organoleptic analysis of semi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/db813f7ecfd44b35a56d682c4754a060
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
FERRÁNDIZ Marcela, FRANCO Esther, PASCUAL Mónica, DOLÇÀ Celia, CAPABLANCA Lucía, BONET Mª Ángeles, BOU Eva
Publikováno v:
Annals of the University of Oradea: Fascicle of Textiles, Leatherwork, Vol XVI, Iss 2, Pp 27-30 (2015)
Microencapsulation is a process of entrapment, packaging or immobilizing an active (core) material, which can be in the state of solid, liquid or gas, within a more stable, protective secondary (wall) material that can be released at controlled rates
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0227381f9b52469a9852de8223815692