Zobrazeno 1 - 10
of 107
pro vyhledávání: '"SIMIĆ, MARIJANA"'
Autor:
Žilić, Slađana, Sarić, Beka, Mogol, Burçe Ataç, Kravić, Natalija, Hamzalıoğlu, Aytül, Simić, Marijana, Nikolić, Valentina, Gökmen, Vural
Publikováno v:
In Journal of Food Composition and Analysis November 2024 135
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Nikolić Valentina V., Simić Marijana Z., Žilić Slađana M., Kravić Natalija B., Vančetović Jelena P., Sečanski Mile D., Vasić Marko G.
Publikováno v:
Food and Feed Research, Vol 50, Iss 1, Pp 1-11 (2023)
The aim of this study was to assess the chemical composition and bioactive properties of the wholegrain flour obtained from eleven maize inbred lines to identify genotypes with increased potential for the development of hybrids with high nutritional
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e21d9099f0aa4ce3b94655323aeb087e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Nikolić Valentina, Simić Marijana, Žilić Slađana, Kravić Natalija, Babić Vojka, Filipović Milomir, Srdić Jelena
Publikováno v:
Acta Agriculturae Serbica, Vol 27, Iss 54, Pp 157-163 (2022)
This study's primary objective was to assess the quality parameters of fifteen different genotypes of Serbian maize hybrids in order to establish whether they were suitable for making high-quality silage for ruminant feed. The study was carried out a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d0ea168e61884e8aa0dbc10f7dcf2c0e
Autor:
Nikolić Valentina, Žilić Slađana, Simić Marijana, Kravić Natalija, Kandić Vesna, Brankov Milan, Vasić Marko
Publikováno v:
Selekcija i Semenarstvo, Vol 28, Iss 2, Pp 13-21 (2022)
The presence of acrylamide, a mutagen and a Group 2A carcinogen, in food, is a health concern that might raise cancer risk. Acrylamide is mainly formed in the Maillard reaction between free asparagine and reducing sugars, during industrial thermal fo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9e484cdb0e114af09b5c1018284d75d0
Autor:
Nikolić Valentina, Žilić Slađana, Simić Marijana, Vasić Marko, Srdić Jelena, Radosavljević Milica
Publikováno v:
Journal on Processing and Energy in Agriculture, Vol 26, Iss 2, Pp 64-67 (2022)
Four commercial wholegrain flours made from differently colored kernels of maize genotypes produced in Maize Research Institute "Zemun Polje" were used as the subject of this study. Values of major chemical components as well as mineral nutrients, an
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8f2fc8ca8d794e3aae77113ae8181aa1
Publikováno v:
Journal on Processing and Energy in Agriculture, Vol 26, Iss 1, Pp 19-22 (2022)
Black soybean seed coat has a considerable content of anthocyanins which can provide a positive effect on the health of the consumers through food products enriched with the extracts of these valuable bioactive compounds. Nevertheless, the use of soy
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/13121d5bbba2416e9d09180878fb9173
Autor:
Nikolić Valentina, Milašinović-Šermešić Marija, Radosavljević Milica, Simić Marijana, Žilić Slađana
Publikováno v:
Selekcija i Semenarstvo, Vol 28, Iss 1, Pp 67-76 (2022)
A grain of eight selected hybrids from the Maize Research Institute Zemun Polje was used as the subject of this study. The kernel structure, physical properties and chemical composition of the grain and starch (amylose content) were analyzed before t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/69b1e47b5883427782ef6ef958047bb0