Zobrazeno 1 - 10
of 85
pro vyhledávání: '"SEED CONDITIONING"'
Autor:
Daniela Sabina POȘTA, Giancarla VELICEVICI, Ioana Mihaela MĂLĂESCU, Marius SILIVĂȘAN, Veronica SĂRĂȚEANU, Tincuța-Marta GOCAN, Orsolya BORSAI, Sandor RÓZSA, Ilie-Cosmin CÂNTAR, Roberto Renato BERNARDIS
Publikováno v:
Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca: Horticulture, Vol 81, Iss 2, Pp 70-78 (2024)
Magnolia grandiflora L. it is known mostly for its ornamental values, but it has a significant medicinal value as well through its flowers, which have a great antioxidant activity. The main aim of this study was to investigate the influence of pottin
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7ca1c955d10a42f3b48b307e11852931
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Plants, Vol 11, Iss 14, p 1888 (2022)
Herbicides are the most commonly used means of controlling the growth of Ambrosia artemisiifolia L. Their constant use has led to the development of resistant populations. They can be evaluated by studying seed germination and the corresponding grown
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/591c5ece77c34aa4b826c652ccff64e5
Autor:
Klara Kraljić, Tatjana Stjepanović, Marko Obranović, Milan Pospišil, Sandra Balbino, Dubravka Škevin
Publikováno v:
Food Technology and Biotechnology, Vol 56, Iss 4, Pp 562-572 (2018)
Heating the rapeseed prior to the oil extraction is conducted to increase the oil yield but it can also induce changes of various components of the seed. These changes may affect the composition of the volatile and non-volatile compounds of produced
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/801063e132904d7e8fb5fe7e136f11b0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Range Management, 1998 Sep 01. 51(5), 536-539.
Externí odkaz:
https://www.jstor.org/stable/4003371
Autor:
Bogdan Saletnik, Marcin Bajcar, Grzegorz Zaguła, Aneta Saletnik, Maria Tarapatskyy, Czesław Puchalski
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 9, Iss 16, p 3213 (2019)
This article presents the findings of a laboratory study investigating the stimulation and conditioning of seeds with biochar and the effects observed in the germination and emergence of Virginia mallow (Sida hermaphrodita (L.) Rusby) seedlings. The
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a50fa761974747faa8eeddafe18ae017
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, Vol 34, Iss 1, Pp 40-47 (2006)
The seeds were soaked for 5 hours, in the darkness, at 20 degree in the distilled water and 0.25% and 0.75% solutions of biostimulator Asahi SL (0.3% sodium 1-nitrophenolate + 0.2% sodium 4-nitrophenolate + 0.1% sodium 5-nitroguaiacolate). After dryi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d400d68606854ea19506d5144d243411
Autor:
Sandra Balbino, Tatjana Stjepanović, Milan Pospišil, Dubravka Škevin, Marko Obranović, Klara Kraljić
Publikováno v:
Food Technology and Biotechnology
Food Technology and Biotechnology, Vol 56, Iss 4, Pp 562-572 (2018)
Volume 56
Issue 4
Food Technology and Biotechnology, Vol 56, Iss 4, Pp 562-572 (2018)
Volume 56
Issue 4
Zagrijavanje sjemena uljane repice, prije izdvajanja ulja, provodi se radi povećanja iskorištenja procesa proizvodnje ulja. Međutim, povišene temperature mogu uzrokovati promjene u sjemenu, a time i promjene u sastavu hlapljivih i nehlapljivih ko