Zobrazeno 1 - 10
of 217
pro vyhledávání: '"SATURATED FAT INTAKE"'
Autor:
Jacksaint Saintila, Sandra P. Carranza-Cubas, Omar F. A. Santamaria-Acosta, Antonio Serpa-Barrientos, Cristian Ramos-Vera, Elmer López-López, Luis Alberto Geraldo-Campos, Yaquelin E. Calizaya-Milla
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-11 (2024)
Abstract Changes in dietary patterns and body weight have become a focus of research in undergraduate students. This study compared breakfast consumption, intake of foods high in saturated fat, and BMI between medical and non-medical students. A comp
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/575110dea04d4144a91d63b2f1139505
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Wei Wei, Tianqi Zi, Ruiming Yang, Jiaxu Xu, Yunyan Chen, XiTao Jiang, Xia Chu, Xue Yang, Wenbo Jiang
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
ObjectiveHyper-caloric intake of saturated fatty acids (SFAs) is common in modern societies, probably contributing to the epidemic of type 2 diabetes mellitus (T2DM). This study conducted two randomized controlled trials (RCTs) for developing a new i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6de9e70a030e47d69f3cb0f0735a9ac2
Autor:
Katri Hemiö, Jaana Lindström, Markku Peltonen, Mikko Härmä, Katriina Viitasalo, Sampsa Puttonen
Publikováno v:
Scandinavian Journal of Work, Environment & Health, Vol 46, Iss 5, Pp 533-541 (2020)
OBJECTIVES: In a prospective study among workers in an airline company, we explored whether change in work stress symptoms or night shifts was associated with nutrient intake. METHODS: Participants in a workplace type 2 diabetes (T2D) prevention stud
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5968b60fde144e07811bd7e5aa418b06
Autor:
Emmanuella Magriplis, Georgios Marakis, Sotiria Kotopoulou, Androniki Naska, George Michas, Renata Micha, Demosthenes Panagiotakos, Antonis Zampelas
Publikováno v:
Reviews in Cardiovascular Medicine, Vol 23, Iss 4, p 130 (2022)
Background: Evidence points to adverse effects of trans fatty acids (TFA) on health. The aim of this study was to estimate total TFA intake, evaluate major food contributors and its effect on dyslipidemia. Methods: A total of 3537 adults (48.3% males
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5c656174715f43f88b65beb0ae51a5de
Autor:
A’immatul Fauziyah, Nida Amalia
Publikováno v:
Jurnal Ilmiah Kesehatan (JIKA). 3:23-27
The population of the elderly people is increasing from time to time and there is a change in the diseases pattern from infectious diseases to degenerative diseases. One of degenerative diseases that frequently occur in the elderly people is an incre
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Katriina Viitasalo, Katri Hemiö, Mikko Härmä, Sampsa Puttonen, Jaana Lindström, Markku Peltonen
Publikováno v:
Scandinavian Journal of Work, Environment & Health, Vol 46, Iss 5, Pp 533-541 (2020)
Scandinavian Journal of Work, Environment & Health
Scandinavian Journal of Work, Environment & Health
Objectives: In a prospective study among workers in an airline company, we explored whether change in work stress symptoms or night shifts was associated with nutrient intake. Methods: Participants in a workplace type 2 diabetes (T2D) prevention stud
Publikováno v:
European Journal of Health Research, Vol 6, Iss 1, Pp 27-37 (2020)
En España, la calidad de la dieta de los escolares es mejorable, su consumo de fruta y verduras es menor del recomendado, y su ingesta de grasas saturadas es superior a las recomendaciones. Analizar los factores relacionados con la calidad de su die
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.