Zobrazeno 1 - 10
of 381
pro vyhledávání: '"S. Panserat"'
Autor:
S. Thongchaitriwat, S. Kumkhong, E. Plagnes-Juan, S. Panserat, L. Marandel, S. Boonanuntanasarn
Publikováno v:
Animal, Vol 18, Iss 11, Pp 101334- (2024)
Generally, energy expenditure and compensation according to food deprivation and refeeding often occur along the life cycle of farmed-raised fish. Fasting and refeeding are also hypothesised to modulate carbohydrate metabolism particularly for herbiv
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1687a18c9d7a4fcd9481bf40d36bdbae
Autor:
C. Andrieux, M. Marchand, L. Larroquet, V. Veron, S. Biasutti, M. Morisson, V. Coustham, S. Panserat, M. Houssier
Publikováno v:
Frontiers in Physiology, Vol 14 (2023)
Introduction: The embryonic thermal programming (TM) in birds has been shown to impact several physiological parameters such as resistance to thermal stress, muscle growth or immunity. In mule ducks, it has recently been shown that TM can induce meta
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/87e75db5c9494b1daebbb91029f87c73
Autor:
C. Andrieux, S. Biasutti, J. Barrieu, P. Morganx, M. Morisson, V. Coustham, S. Panserat, M. Houssier
Publikováno v:
Animal, Vol 16, Iss 1, Pp 100416- (2022)
Egg incubation of mule ducks, mainly used for fatty liver production, is one of the critical phases in this sector. Based on hatching rate, the best incubation parameters have already been well described for poultry, but the literature on ducks is la
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4117a192fd6b4958b329fefdaedfea2e
Publikováno v:
Animal, Vol 15, Iss 9, Pp 100347- (2021)
Nutritional programming is a concept proposed to be applied in the field of fish nutrition to improve the use of new diets in aquaculture. This study aimed to investigate for the first time the effects of a glucose injection into the yolk at the alev
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6bc521906796403ab841af5b06dcb071
Autor:
S. Ducasse-Cabanot, J. Zambonino-Infante, N. Richard, F. Medale, G. Corraze, M. Mambrini, J. Robin, C. Cahu, S. Kaushik, S. Panserat
Publikováno v:
Animal, Vol 1, Iss 9, Pp 1272-1282 (2007)
For sustainable aquaculture, the removal of marine resource ingredients in fish diets is an important objective. While most studies focus on the replacement of fish oil by vegetable oil, little is known on the nutritional effects of presence (which c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/32c27fbb991f4311b01c2ead1718a809
Publikováno v:
INRAE Productions Animales, Vol 26, Iss 4 (2013)
L'aquaculture mondiale se développe (+ 8% par an) pour répondre à une demande croissante des consommateurs que les captures de pêche ne peuvent plus couvrir. Les besoins en aliments piscicoles et donc en matières premières s’accroissent, alor
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d8f7421f928d48baabea5b95c82485e7
Autor:
S. PANSERAT, S. KAUSHIK
Publikováno v:
INRAE Productions Animales, Vol 15, Iss 2 (2002)
En alimentation des poissons, le potentiel d’utilisation des glucides comme source d’énergie digestible est quelque peu controversé. Par exemple, la truite arc-en-ciel (Oncorhynchus mykiss), l’espèce la plus élevée en France, est considér
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/111f291c3c644773998555d3dc074b61
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.