Zobrazeno 1 - 10
of 30
pro vyhledávání: '"S. ESPAGNOL"'
Publikováno v:
Animal, Vol 15, Iss 1, Pp 100024- (2021)
Feed production is the main contributor to several environmental impacts of livestock. To decrease environmental impacts of feed, those of feedstuffs should be considered during formulation. In particular, multiobjective feed formulation (MOF) can he
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6f94e4eab74f4fb89474db98d7efa574
Autor:
X. Chardon, C. Rigolot, C. Baratte, S. Espagnol, C. Raison, R. Martin-Clouaire, J.-P. Rellier, A. Le Gall, J.Y. Dourmad, B. Piquemal, P. Leterme, J.M. Paillat, L. Delaby, F. Garcia, J.L. Peyraud, J.C. Poupa, T. Morvan, P. Faverdin
Publikováno v:
Animal, Vol 6, Iss 10, Pp 1711-1721 (2012)
In regions of intensive pig and dairy farming, nutrient losses to the environment at farm level are a source of concern for water and air quality. Dynamic models are useful tools to evaluate the effects of production strategies on nutrient flows and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/73a8b84b9b87419d94bd0e5a4aa4c500
Publikováno v:
Animal, Vol 4, Iss 8, Pp 1401-1412 (2010)
A mathematical model was developed from literature data to predict the volume and composition of pig’s excreta (dry and organic matter, C, N, P, K, Cu and Zn contents), and the emission of greenhouse gases (CH4 and CO2) though respiration and from
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1336b89699c340f191175edec929c8d6
Publikováno v:
Animal, Vol 4, Iss 8, Pp 1413-1424 (2010)
A model has been developed to predict pig manure evolution (mass, dry and organic matter, N, P, K, Cu and Zn contents) and related gaseous emissions (methane (CH4), nitrous oxide (N2O) and ammonia (NH3)) from pig excreta up to manure stored before sp
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/529e8c59b526405aa2e135f78250032b
Construire des indicateurs pertinents : un enjeu de la gestion environnementale des élevages porcins
Publikováno v:
Sciences, Eaux & Territoires, Iss 4 (2011)
Face aux enjeux environnementaux auxquels la production porcine est confrontée, il est suggéré d'en internaliser la gestion environnementale des élevages en les dotant d'outils spécifiques. Neuf premiers indicateurs sont proposés pour les ateli
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3878d611103c4fae9b1fed6ee1e9f54e
Autor:
M. BONNEAU, J.Y. DOURMAD, B. LEBRET, M.C. MEUNIER-SALAÜN, S. ESPAGNOL, Y. SALAÜN, P. LETERME, H. VAN DER WERF
Publikováno v:
INRAE Productions Animales, Vol 21, Iss 4 (2008)
Cet article résume les apports du programme «Porcherie verte» dans l’évaluation globale intégrée des systèmes de production porcine, prenant en compte à différentes échelles les diverses dimensions pertinentes de la durabilité, au-delà
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5d5011ae55d54dec8281343cb39a76ec
Autor:
S. Espagnol
Publikováno v:
Animal - science proceedings. 12:250-252
Autor:
F. Garcia-Launay, J.-Y. Dourmad, A. Cadéro, L. Cappelaere, M. Davoudkhani, A. Aubry, S. Espagnol, M.-P. Létourneau-Montminy, A. Wilfart, A. Gohin, E. Darrigrand, F. Mahé, L. Brossard
Publikováno v:
Animal - science proceedings. 13:545-546
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.