Zobrazeno 1 - 10
of 134
pro vyhledávání: '"S., Compaoré"'
Autor:
Geoffroy Romaric Bayili, Clarisse S. Compaoré, Bréhima Diawara, Lene Jespersen, Hagretou Sawadogo-Lingani
Publikováno v:
All Life, Vol 17, Iss 1 (2024)
Diverse species of lactic acid bacteria (LAB) are involved in the spontaneous fermentation of lait caillé, a traditional milk product from Burkina Faso. However, there is little information on the identity of the non-LAB occurring in the fermentatio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/687298d9a80a427baa54046995a2545b
Autor:
Yérobessor Dabiré, Namwin Siourimè Somda, Clarisse S. Compaoré, Iliassou Mogmenga, Marius K. Somda, Aboubakar S. Ouattara, Mamoudou H. Dicko, Jerry O. Ugwuanyi, Lewis I. Ezeogu, Alfred S. Traoré
Publikováno v:
Scientific African, Vol 12, Iss , Pp e00836- (2021)
Bacteriocin-producing Bacillus species have an attractive interest as less studied spore-forming probiotics for food production. In this study, 20 strains of Bacillus were isolated from soumbala, a local fermented food condiment from Burkina Faso. Th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1fd9b94f50ca4c1c835d02db5ac16767
Autor:
Diarra Compaore-Sereme, Fidèle Wend-bénédo Tapsoba, Douamba Zoénabo, Clarisse S Compaoré, Mamoudou H Dicko, Hagrétou Sawadogo-Lingani
Publikováno v:
International Journal of Biological and Chemical Sciences; Vol. 16 No. 6 (2022); 2916-2929
The definitions of dietary fiber are based on scientific and regulatory purposes, mainly with emphasis on its functional impact and benefits to the organism. The aim of this review was to present dietary fiber classification, benefits and importance
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
W.T., Tapsoba, S. M. F., Ouédraogo, B., Béré, D., Gouba, S. N. O., Ganamé, K., Thombiano, O., Zampou, S., Compaoré, T., Bancé, I., Ouédraogo, Y., Traoré, E., Bandré
Publikováno v:
Revue Africaine de Chirurgie et Spécialités; sep-dec2023, Vol. 17 Issue 3, p5-10, 6p
Autor:
Lene Jespersen, Line Thorsen, Clarisse S. Compaoré, Hagrétou Sawadogo-Lingani, Christine Kere-Kando, Bréhima Diawara, George A. Ouédraogo, Pernille Greve-Johansen
Publikováno v:
Kere-Kando, C, Greve-Johansen, P, Compaoré, C S, Sawadogo-Lingani, H, A.-Ouédraogo, G, Diawara, B, Thorsen, L & Jespersen, L 2020, ' Predominance of bacillus spp. During the production of mantchoua, a traditional kapok seed fermented condiment from Burkina Faso ', The Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, vol. 9, no. 5, pp. 1009-1015 . https://doi.org/10.15414/jmbfs.2020.9.5.1009-1015
Mantchoua is a fermented seed condiment produced from kapok tree (Ceiba pentandra) seeds in Burkina Faso. In this study, the microbiology of Mantchoua from raw material to final product was investigated in samples from two production sites (Pô and B
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
M. Soma, D. Kaboré, A. Tankoano, C. S. Compaoré, C. Parkouda, A. Toguyeni, H. Sawadogo-Lingani
Publikováno v:
African Journal of Biotechnology. 18:181-196
Traditional fermented beverages occupy an important place in the diet of populations in Burkina Faso. Zoom-koom in particular remains one of the most consumed cereal-based drinks in cities like Ouagadougou. The drink zoom-koom is consumed primarily i
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Dennis Sandris Nielsen, Kwaku Tano-Debrah, Charles Parkouda, Bréhima Diawara, Clarisse S. Compaoré, Line Thorsen, Jan Svejgaard Jensen, Mogens Jakobsen
Publikováno v:
International Journal of Food Microbiology. 142:292-301
A microbiological study was carried out on Baobab fermented seeds (Maari) obtained from 4 different production sites in Burkina Faso (Mansila, Toulfé, Ouagadougou and Gorgadji). A total of 390 representative isolates comprising 251 aerobic mesophili