Zobrazeno 1 - 10
of 80
pro vyhledávání: '"Rubus fruticosus L"'
Autor:
Adriana Ramona Memete, Ioan Sărac, Alin Cristian Teusdea, Ruben Budău, Mariana Bei, Simona Ioana Vicas
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 9, Iss 5, p 556 (2023)
Blackberry fruit (Rubus spp.) has a powerful antioxidant capacity due to the high levels of anthocyanins and other phenols it contains. In this work, we investigated the physico-chemical characteristics, the bioactive compounds (total phenols, flavon
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a723071a7dca447397407299216abcc2
Publikováno v:
Clinical Phytoscience, Vol 7, Iss 1, Pp 1-7 (2021)
Abstract Background Some chemotherapy drugs such cyclophosphamide (CP) has destructive effects on hematopoietic cells in the bone marrow tissue. Due to antioxidant and anti-inflammatory features, medicinal herbs have protective effects on the bone ma
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a3f76184222f442589b2e103e751b4b4
Autor:
Łukasz Kucharski, Krystyna Cybulska, Edyta Kucharska, Anna Nowak, Robert Pełech, Adam Klimowicz
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 17, p 5486 (2022)
The plants of the genus Rubus (R.) are applied as antiseptic agents in the treatment of skin diseases. Despite the great interest in plants of this genus, there are few reports on the antioxidant and biological activities of preparations obtained fro
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9e077f6620834a0b9a1ac74ab177ebbb
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Kniha
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Aleksandra Ziemlewska, Zofia Nizioł-Łukaszewska, Martyna Zagórska-Dziok, Tomasz Bujak, Magdalena Wójciak, Ireneusz Sowa
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 7, p 2345 (2022)
Leaves of Rubus fruticosus L., Vaccinum myrtillus L., Ribes nigrum L. and Fragaria vesca L. are considered agro-waste of the berry industry, but they can be a rich source of valuable bioactive compounds used in cosmetic industry. In this study, kombu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5af6461f1d7743b3bd6b6124b701529f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Erika N. Vega, Adriana K. Molina, Carla Pereira, Maria Inês Dias, Sandrina A. Heleno, Paula Rodrigues, Isabel P. Fernandes, Maria Filomena Barreiro, Dejan Stojković, Marina Soković, Márcio Carocho, João C. M. Barreira, Isabel C. F. R. Ferreira, Lillian Barros
Publikováno v:
Plants, Vol 10, Iss 6, p 1181 (2021)
Given the importance of colour in the general acceptance or rejection of a product, the use of colorants is a widespread practice, particularly in the food industry. At the same time, with the increasing consumers’ awareness of the health effects t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e5b858dadc2f4a9daa2ba204022e159f
Publikováno v:
Molecules, Vol 19, Iss 8, Pp 10998-11029 (2014)
Rubus fruticosus L. is a shrub famous for its fruit called blackberry fruit or more commonly blackberry. The fruit has medicinal, cosmetic and nutritive value. It is a concentrated source of valuable nutrients, as well as bioactive constituents of th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5ac395329ad74c9d9f6da1dc93dd1f9d