Zobrazeno 1 - 10
of 221
pro vyhledávání: '"Rotundone"'
Autor:
Olivier GEFFROY, Tracey Siebert, Emilie Guyot, Florence Gazagnadou, Aude Henon, Thomas Baerenzung dit Baron, Marie Denat, Christian Chervin, Markus Herderich, Eleanor Bilogrevic, María Pilar Sáenz-Navajas
Publikováno v:
OENO One, Vol 58, Iss 1 (2024)
This work investigated Syrah producers' conceptualisation of peppery wines from two different wine regions. For the study, a long-term memory approach was used; in addition, the effects of the region of origin, as well as the sensitivity of the parti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b2da90a0b0664211a189923275196ccf
Publikováno v:
OENO One, Vol 58, Iss 1 (2024)
It has been shown that rotundone, the only identified aroma compound imparting peppery notes in red wine, was neutrally or positively perceived by consumers, except for young non-anosmic respondents who disliked it. This work aimed to explore the mai
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e8b45509013a449b934bfb04c4633c12
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
OENO One, Vol 54, Iss 2 (2020)
Rotundone is the main aroma compound responsible for peppery notes in wines. Since its discovery in 2008, this potent and fascinating odorant has been the subject of many research studies worldwide. The aim of this review is to summarize these works.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/015004be951c4f4e8cb1a6ef86b70556
Autor:
Olivier GEFFROY, Marco LI CALZI, Kasper IBPFELT, Olivier YOBREGAT, Carole FEILHES, Thierry DUFOURCQ
Publikováno v:
OENO One, Vol 53, Iss 4 (2019)
Aim: Rotundone and 3-isobutyl-2-methoxypyrazine (IBMP) are two potent aroma compounds responsible for pepper and bell pepper notes in red wines, respectively. The aim of the study was to modulate, through common viticultural practices, the volatile c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/eef9462e9c114c44966b395292291cd2
Publikováno v:
Molecules, Vol 26, Iss 14, p 4368 (2021)
Experiments were conducted to identify a compound responsible for a spicy, woody, incense-like odor note in oak-aged spirits. The target compound was extracted from oak wood and various oak-aged spirits and analyzed by multidimensional (heart-cut) ga
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e87b1543f3ed42dfba1b151545cdd940