Zobrazeno 1 - 10
of 336
pro vyhledávání: '"Root vegetables"'
Publikováno v:
Brazilian Journal of Biology, Vol 83 (2023)
Abstract Vegetable crops of the Brassicaceae family have the ability to include the necessary trace element selenium (Se) in the composition of organic compounds such as selenoproteins, in addition, they have important properties for human health bas
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d4829f0dae564f67b7338fe67ffb3afe
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Romana Sultana, Rahamat Ullah Tanvir, Kazi Albab Hussain, Afrose Sultana Chamon, Md. Nadiruzzaman Mondol
Publikováno v:
Environmental Systems Research, Vol 11, Iss 1, Pp 1-12 (2022)
Abstract Background Excess accumulation of heavy metals in frequently consumed food (e.g., vegetables, fruits) is a serious threat to human health. The concentration of heavy metals in four root vegetables and five leafy vegetables collected from the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/21de81c6cdca47ea9347c5968dcc4dc5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Scientific Papers Animal Science and Biotechnologies, Vol 51, Iss 1, Pp 33-33 (2023)
Provision of fat-soluble antioxidants necessary for cow organism and milk synthesis depends on their concentration in the diet. Administration of the natural vs synthetic forms of carotene and other bioactive components has the potential of better bi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/99ba4ff35f3d4c228a7157445639119a
Autor:
Nataliia Holembovska, Liudmyla Tyshchenko, Nataliia Slobodyanyuk, Valentyna Israelian, Yuliya Kryzhova, Anastasia Ivaniuta, Оksana Pylypchuk, Alina Menchynska, Oksana Shtonda, Dmytro Nosevych
Publikováno v:
Potravinarstvo, Vol 15, Pp 296-305 (2021)
The expediency of using freshwater fish and aromatic root vegetables in the technology of preserves has been substantiated. Based on the organoleptic analysis, the compatibility of freshwater fish and aromatic vegetables as part of preserves has been
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2125225ba1064059b74c23b2a5ae1cd3
Publikováno v:
Техника и технология пищевых производств, Vol 50, Iss 3, Pp 470-479 (2020)
Introduction. Vegetables are an integral part of human diet. Specialists from many countries of the world develop and improve technologies for storing vegetables in order to ensure the safety, quality, and quantity of commercial products. Turnip is o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/47be0c651f9e4d11b6f61a9dec525185
Autor:
Eman A. Mohammed, Ismat G. Abdalla, Mohammed A. Alfawaz, Mohammed A. Mohammed, Salah A. Al Maiman, Magdi A. Osman, Abu ElGasim A. Yagoub, Amro B. Hassan
Publikováno v:
Agriculture, Vol 12, Iss 11, p 1820 (2022)
The present study aimed to investigate the total phenolics, total flavonoids, and antioxidant activity in terms of the DPPH scavenging, reducing power, and H2O2 scavenging of the aerial parts of onion, white radish, red radish, carrot, and beet as af
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/66dd78e3c4eb44b0b04d162b209965b3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.