Zobrazeno 1 - 10
of 37
pro vyhledávání: '"Rebilas, Krzysztof"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Rębilas, Krzysztof
Publikováno v:
Am. J. Phys. 80, 700 (2012)
Emergence of one-time-direction macroscopic evolution of a classical system of two mixed gases having different temperatures is derived and explained. The analysis performed at the microscopic level, where the time-symmetric laws of mechanics govern
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/1309.6532
Autor:
Rębilas, Krzysztof
Publikováno v:
Am. J. Phys. 78, 294 (2010)
Besides the well known scalar invariants, there exist also vectorial invariants in the realm of special relativity. It is shown that the three-vector $\left(\frac{d\vec{p}}{dt}\right)_{\parallel v}+\gamma_v\left(\frac{d\vec{p}}{dt}\right)_{\perp v}$
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/1309.6533
Autor:
Rębilas, Krzysztof
Publikováno v:
Apeiron, Vol. 15, No. 3, July 2008
Starting from the classical Newton's second law which, according to our assumption, is valid in any instantaneous inertial rest frame of body that moves in Minkowskian space-time we get the relativistic equation of motion $\vec{F}=d\vec{p}/dt$, where
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/1408.3381
Autor:
Rębilas, Krzysztof
Publikováno v:
Foundations of Physics Letters, Vol. 19, No. 4, August 2006
The Coulomb force, established in the rest frame of a source-charge $Q$, when transformed to a new frame moving with a velocity $\vec{V}$ has a form $\vec{F}= q\vec{{E}} + q\vec{v} \times \vec{{B}}$, where $\vec{{E}}=\vec{E}'_\parallel + \gamma\vec{E
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/1309.6531
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
In Food Hydrocolloids 2006 20(1):21-23