Zobrazeno 1 - 10
of 517
pro vyhledávání: '"Reactive carbonyl species"'
Publikováno v:
Shipin Kexue, Vol 45, Iss 21, Pp 297-306 (2024)
Reactive carbonyl species (RCSs) are a class of active aldehydes and ketones. RCSs are formed in the body through a serious of reactions such as lipid oxidation and glycolysis as well as through lipid oxidation and the Maillard reaction during food p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6d2b302288364e5f884a56228d59ebe3
Publikováno v:
BMC Cardiovascular Disorders, Vol 24, Iss 1, Pp 1-12 (2024)
Abstract Background Oxidative stress may contribute to cardiac ryanodine receptor (RyR2) dysfunction in diabetic cardiomyopathy. Ginsenoside Rb1 (Rb1) is a major pharmacologically active component of ginseng to treat cardiovascular diseases. Whether
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c10a19689d0147bdb8e74e2ba3657ecc
Autor:
Angelica Artasensi, Sarah Mazzotta, Ines Sanz, Licheng Lin, Giulio Vistoli, Laura Fumagalli, Luca Regazzoni
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 21, p 5083 (2024)
Carnosine is a naturally occurring dipeptide that has been advocated by some authors as an interesting scaffold for the development of potential therapeutic agents in view of the positive outcomes of its supplementation in animal models of human dise
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/59c456df0a1b4c9d8f2ac0beb4da3cfc
Publikováno v:
Reviews in Cardiovascular Medicine, Vol 25, Iss 8, p 295 (2024)
This review summarises the data from long-term experimental studies and literature data on the role of oxidatively modified low-density lipoproteins (LDL) in atherogenesis and diabetogenesis. It was shown that not “oxidized” (lipoperoxide-contain
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/844d8504a1e2472ca458692820769e09
Publikováno v:
Shipin Kexue, Vol 44, Iss 9, Pp 211-220 (2023)
Heterocyclic amines (HAs) are a class of toxic compounds with strong teratogenic and carcinogenic activities which are produced during thermal processing of meat products. Three types of HAs, including 2-amino-3-methyl-imidazo[4,5-f]-quinoline (IQ) a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5188aae4d0f848829320439287d16bbd
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 7, p 992 (2024)
Epigallocatechin-3-gallate (EGCG), a prominent polyphenol found abundantly in tea, has garnered significant attention for its potential in preventing and ameliorating a wide range of diseases. Its remarkable antioxidant properties and ability to capt
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7f6683e9ac204f7289181b007051c2c2
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.