Zobrazeno 1 - 10
of 57
pro vyhledávání: '"Rambutan seed"'
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 23, Iss , Pp 101699- (2024)
A foodomics approach was employed to systematically characterize and compare the quality parameters, antioxidant activity, minor-components, fatty acid composition, and lipid profiles of the seed oils from the three most popular rambutan varieties in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f8081add50fa4dc095ce1cc1fbbce537
Autor:
Kamonthip Nilmat, Panusorn Hunsub, Somkiat Ngamprasertsith, Winatta Sakdasri, Aphichart Karnchanatat, Ruengwit Sawangkeaw
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 13, p 1967 (2024)
Rambutan seeds are by-products generated from fruit-processing factories; the leftover seeds are buried in landfills, generating methane emissions. This work aimed to extract polysaccharides (POLS) from rambutan seeds by using subcritical water extra
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/77102d084b6d4cc2a87045dc141742cc
Autor:
Kamonthip Nilmat, Somkiat Ngamprasertsith, Winatta Sakdasri, Pinit Jirukkalul, Aphichart Karnchanatat, Sajee Noitang, Ruengwit Sawangkeaw
Publikováno v:
Biology and Life Sciences Forum, Vol 26, Iss 1, p 75 (2023)
Rambutan seeds (RS) are industrial waste often generated in the canned fruit industry. The aim of this study was to extract polysaccharides from defatted rambutan seeds or crude polysaccharides (POLS-DRSs) with subcritical water. Defatted seed powder
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6ad05e4e031941ffac7e27776fcc1060
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Food Research, Vol 3, Iss 2, Pp 102-107 (2018)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5f96e7105305430493a25a7853925233
Autor:
M.H.A. Jahurul, L.N. Ying, H.M.S. Amir, F.S. Azzatul, M.S. Sharifudin, M. Hasmadi, J.S. Lee, A.H. Mansoor, R. Jumardi, P. Matanjun, M. Firoz Khan, I.S.M. Zaidul
Publikováno v:
Engineering Reports, Vol 1, Iss 3, Pp n/a-n/a (2019)
The pre‐treatment of oilseeds prior to extraction process may affect oil yield and quality. The aim of this study was to investigate the effects of two drying methods on rambutan seed fat (RSF) yield and their oxidative stability, physicochemical p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2a854cbc071e4c8ead59751b09afe60e
Autor:
Linda Ristiana, Nanik Suhartatik
Publikováno v:
Bioeksperimen: Jurnal Penelitian Biologi, Vol 1, Iss 2, Pp 22-27 (2015)
Rambutan seed flour could be utilized as a food especially as source of carbohydrate, fat, and protein. Red cabbage could be used as natural food color because of their anthocyanin content. The aims of the research were to investigate the effect of r
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4e61b2ef4a7644a0b85e650ea3c7f740
Publikováno v:
Food Research, Vol 3, Iss 2, Pp 102-107 (2018)