Zobrazeno 1 - 10
of 75
pro vyhledávání: '"RED YEASTS"'
Publikováno v:
Current Issues in Molecular Biology, Vol 46, Iss 5, Pp 4721-4750 (2024)
In the context of the growing concern regarding the appearance and spread of emerging pathogens with high resistance to chemically synthetized biocides, the development of new agents for crops and human protection has become an emergency. In this con
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/70a7110c6e8d40488fefdd39ee3112e0
Autor:
Irene Fakankun, David B. Levin
Publikováno v:
Encyclopedia, Vol 3, Iss 2, Pp 490-500 (2023)
Oleaginous red yeast species are colourful (usually having orange-pink-red hues) single cell microorganisms capable of producing valuable bioproducts including triacylglycerides (TAGs) for biodiesel and carotenoids for nutraceuticals. The name “ole
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e7345a3c1277455fac66adb8632606b5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Vanek Martin, Mravec Filip, Szotkowski Martin, Byrtusova Dana, Haronikova Andrea, Certik Milan, Shapaval Volha, Marova Ivana
Publikováno v:
The EuroBiotech Journal, Vol 2, Iss 2, Pp 114-120 (2018)
Red yeast Cystofilobasidium capitatum autofluorescence was studied by means of confocal laser scanning microscopy (CLSM) to reveal distribution of carotenoids inside the cells. Yeasts were cultivated in 2L fermentor on glucose medium at permanent lig
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ea8ed439731545ee93f1634e1861ef8b
Publikováno v:
Chemical and Biochemical Engineering Quarterly, Vol 31, Iss 4, Pp 527-535 (2018)
The aim of this work was to compare the production of carotenes and ergosterol by red yeasts grown on pine lignocellulose substrates. The yeast strains Rhodotorula aurantiaca and Sporobolomyces shibatanus were grown on the liquid fraction of steam pr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2430da1936814a6883524161fd05f03a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jana Tkáčová, Giacomo Zara, Giuseppe Ianiri, Raffaello Castoria, Milan Čertík, Ilaria Mannazzu
Publikováno v:
Applied Microbiology and Biotechnology. 106:317-327
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Samira Fatemi, Danny Haelewaters, Hector Urbina, Samuel Brown, Makenna L. Houston, M. Catherine Aime
Publikováno v:
JOURNAL OF FUNGI
Journal of Fungi; Volume 8; Issue 3; Pages: 302
Journal of Fungi; Volume 8; Issue 3; Pages: 302
Shifts in food microbiomes may impact the establishment of human pathogens, such as virulent lineages of Escherichia coli, and thus are important to investigate. Foods that are often consumed raw, such as lettuce, are particularly susceptible to such
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::3d18350ce38243e260e71422274016a5
https://hdl.handle.net/1854/LU-8746940
https://hdl.handle.net/1854/LU-8746940