Zobrazeno 1 - 10
of 1 286
pro vyhledávání: '"RANCIMAT"'
Autor:
Samira Oubannin, Abderrahim Asbbane, Khang Wen Goh, Jyoti Singh, Iqbal Zafar, Abdelhakim Bouyahya, Said Gharby
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 24, Iss , Pp 101818- (2024)
This study aimed to assess the impact of enriching argan oil (AO) (Argania spinosa L.) using the maceration technique with thyme (Thymus vulgaris L.) and oregano (Origanum vulgare L.) leaves (TL and OL) at two proportions (5 and 10%). The oxidative s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9a2c57b06d294052bee4d80233326ad8
Autor:
Rabha Aissa, Abderrahim Asbbane, Samira Oubannin, Laila Bijla, Zahra Bousaid, Otmane Hallouch, Said El Harkaoui, Bertrand Matthäus, El Hassan Sakar, Saïd Gharby
Publikováno v:
Analytica, Vol 4, Iss 4, Pp 500-512 (2023)
Argan kernels, fruits regurgitated by goats, are 30% cheaper than the regular kernels used to prepare food argan oil. The use of such argan kernels as a cosmetic ingredient, after refining, is thus economically attractive. The oxidative stability of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/691fd458584346f88aa6aa4960804eaa
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Eva Ivanišová, Veronika Juricová, Július Árvay, Miroslava Kačániová, Matej Čech, Zbigniew Kobus, Monika Krzywicka, Wojciech Cichocki, Katarzyna Kozłowicz
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 9, p 3630 (2024)
The aim of this study was to determine the peroxide values, acid numbers, oxidative stability (Rancimat method), antioxidant activity (DPPH method), antimicrobial activity (disc diffusion method), sensory properties (9-point hedonic scale), and fatty
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3ce828775a24459d8e5e65450a701da2
Autor:
A. Kocacik, H. Yalcin
Publikováno v:
Grasas y Aceites, Vol 74, Iss 4 (2023)
The present study was undertaken to investigate the effect of harvest time on the bioactive properties of Echinacea pallida and to determine the antioxidant effect of its extract in vegetable oils. E. pallida was harvested in June, 2009, June, 2010 a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b6ac7de7fc854fc9b398ab286153881b
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 3, Iss , Pp 100447- (2023)
Vegetable oils rich in polyunsaturated fatty acids (PUFA) are susceptible to lipid oxidation, which results in oxidative rancidity which can be prevented using natural antioxidant. This study investigated the oxidative stability and kinetics of blend
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ee5b2e888b7642d69741dcf52075cd3c
Autor:
Đurišić-Mladenović Nataša, Tomić Milan, Pajin Biljana, Buljovčić Maja, Lončarević Ivana, Rankov-Šicar Milica
Publikováno v:
Hemijska Industrija, Vol 77, Iss 1, Pp 85-93 (2023)
This work examines pressurized accelerated oxidation by a RapidOxy tester as an alternative method for determination of biodiesel oxidation stability. Sunflower oil-based biodiesel was synthesized and treated with antioxidants: tert-butylhydroquinone
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/822faa27c8f2461b8ae66978e6eca827
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.