Zobrazeno 1 - 10
of 158
pro vyhledávání: '"R.K. Salyaev"'
Publikováno v:
Journal of Stress Physiology & Biochemistry, Vol 12, Iss 1, Pp 60-73 (2016)
Glutathione reductase (GR, EC 1.8.1.7) is the enzyme that reduces oxidized glutathione (GSSG) and thus regulates the redox state of glutathione (GSH/GSSG). GR has been studied in most plants. This enzyme has been identified in chloroplasts and cytoso
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c720150366af4b60a927e4ce930b2cc7
Publikováno v:
Journal of Stress Physiology & Biochemistry, Vol 12, Iss 1, Pp 87-107 (2016)
The glutathione of the red beetroot vacuoles (Beta vulgaris L.) was measured using three well-known methods: the spectrofluorimetric method with orthophthalic aldehyde (OPT); the spectrophotometric method with 5.5'-dithiobis-2-nitrobenzoic acid (DTNB
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2f60f39ca299453fb66a5990b67e1d41
Publikováno v:
Journal of Stress Physiology & Biochemistry, Vol 11, Iss 4, Pp 100-112 (2015)
Influence of herbicides on the hydrogen peroxide generation in vacuolar extracts of red beet root (Beta vulgaris L.) was investigated. Belonging to different chemical classes of herbicide compounds have been used. Herbicides differ from each other in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/231bd6b85b454f32b63bcf94a9cb5135
Publikováno v:
Journal of Stress Physiology & Biochemistry, Vol 10, Iss 4, Pp 98-117 (2014)
Years of research have shown that some of the redox elements (enzymes, coenzymes, and co-substrate) are isolated from each other kinetic and spatial manner (compartmentalization) in the eukaryotic cells. The redox elements forming the "highly" and "w
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3fe0f211115c44f081867a244b7e35d0
Autor:
Ozolina N.V., E.V. Kolesnikova, V.N. Nurminsky, I.S. Nesterkina, L.V. Dudareva, T.I. Lapteva, R.K. Salyaev
Publikováno v:
Journal of Stress Physiology & Biochemistry, Vol 8, Iss 2, Pp 199-209 (2012)
The contents of calcium ions in the isolated vacuoles and in intact red beets under the conditions of dormancy and osmotic stress was determined. It is demonstrated that the content of calcium ions in the red beet vacuoles not exposed to osmotic stre
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7e0c31697c424279805a1c464bb65bb3
Publikováno v:
Book of proceedings of the All-Russian Scientific Conference with International Participation and Schools of Young Scientists "Mechanisms of resistance of plants and microorganisms to unfavorable environmental" (parts I, II).
Publikováno v:
Book of proceedings of the All-Russian Scientific Conference with International Participation and Schools of Young Scientists "Mechanisms of resistance of plants and microorganisms to unfavorable environmental" (parts I, II).
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.