Zobrazeno 1 - 10
of 106
pro vyhledávání: '"R.D Castro"'
Autor:
R.D Castro, J.F Silva, N.M Ocarino, J.N Boeloni, P.P Nunes, G.R Silva, M.M Melo, P.R.O Paes, R Serakides
Publikováno v:
Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Vol 63, Iss 5, Pp 1246-1250 (2011)
The cells of the myelo id, lymphoid , and erythroid lineage s of the bone marrow were quantified in rats with hypo and hyperthyroidism. Fifteen Wistar rats were divided into three groups: hypothyroid (n=5), hyperthyroid (n=5) , and control (n=5). Thr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1f961572d77643408718181895f96802
Autor:
R.D Castro, E.O Lima
Publikováno v:
Revista Brasileira de Plantas Medicinais, Vol 13, Iss 2, Pp 203-208 (2011)
Este estudo objetivou avaliar, in vitro, a atividade antifúngica dos óleos essenciais de Ocotea odorifera (Vellozo) Rohwer (Sassafrás) e Rosmarinus officinalis L. (Alecrim) sobre cepas de Candida albicans e C. tropicalis, envolvidas com infecçõe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/51aeaf97eabd4f859ce24e30f1c0d7fa
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
F. M. Sant'Anna, Angela Maria Quintão Lana, Álvaro Cantini Nunes, Letícia Goulart de Oliveira, Cosme Damião Barbosa, M.F.S. Resende, R.S. Silva, Gabriela Oliveira E. Silva, Marcelo Resende de Souza, R.D. Castro, Mônica Maria Oliveira Pinho Cerqueira, S.H.C. Sandes
Publikováno v:
Journal of Dairy Science. 103:4100-4108
Staphylococcus aureus is one of the main causative agents of food poisoning. This bacterium is an important component of cheese microbiota and plays an important role in foodborne diseases. Another important component of the microbiota is the lactic
Autor:
Álvaro Cantini Nunes, Cosme Damião Barbosa, Naiara Chaves Figueiredo, Letícia Goulart de Oliveira, Gabriela Oliveira E. Silva, Marcelo Resende de Souza, R.D. Castro, Andrey Pereira Lage, F. M. Sant'Anna
Publikováno v:
International Journal of Dairy Technology. 71:879-886
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
F. M. Sant'Anna, Andréia Marçal da Silva, Letícia Goulart de Oliveira, Marcelo Resende de Souza, R.D. Castro, Jacques Robert Nicoli, Álvaro Cantini Nunes, Luige Biciati Alvim, L.B. Acurcio
Publikováno v:
International Journal of Dairy Technology. 70:592-601
The microbiota of the Brazilian Minas artisanal cheese, made from raw milk, is not well known and may include probiotic bacteria. This study aimed to assess the in vitro and in vivo probiotic properties of the lactic acid bacteria isolated from these
Autor:
K.C.M. Luiz, Marcelo Resende de Souza, Simone Gonçalves dos Santos, R.D. Castro, Álvaro Cantini Nunes, Robledo de Almeida Torres Filho, H.C.P. Figueiredo, R.S. Dias, S.H.C. Sandes, Gabriela Oliveira E. Silva, S.H.S.P. Pedroso
Publikováno v:
Journal of dairy science. 103(3)
Staphylococcus aureus is one of the main pathogens found in cheeses produced with raw milk, including Minas artisanal cheese from Brazil. However, information about S. aureus isolated from artisanal cheeses and its sources of production in small-scal
Autor:
Marcelo Resende de Souza, Álvaro Cantini Nunes, R.D. Castro, C.F.A.M. Penna, Andréia Marçal da Silva, F. M. Sant'Anna, L.M.P. Luiz, C.I.F. Silva, Letícia Goulart de Oliveira, S.H.C. Sandes
Publikováno v:
Journal of Dairy Science. 99:6086-6096
Minas artisanal cheese, produced in the Campo das Vertentes region of Brazil, is made from raw milk and endogenous starter cultures. Although this cheese is of great historical and socioeconomic importance, little information is available about its m