Zobrazeno 1 - 10
of 253
pro vyhledávání: '"R. Karpíšková"'
Autor:
P. Kordiovská, L. Vorlová, I. Borkovcová, R. Karpíšková, H. Buchtová, Z. Svobodová, M. Křížek, F. Vácha
Publikováno v:
Czech Journal of Animal Science, Vol 51, Iss 6, Pp 262-270 (2006)
The effect of various storage temperatures (3 ± 2°C; 24 ± 1°C and -18 ± 1°C) on the formation of biogenic amines in the muscle tissue of four hybrid lines of carp (Cyprinus carpio) with respect to microbial contamination was studied. Biogenic a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d0d05c1e53d144f5b358674f6365be7d
Publikováno v:
Czech Journal of Animal Science, Vol 50, Iss 8, Pp 376-384 (2005)
The aim of this project was to determine the antimicrobial activity of honeys produced in the Czech Republic to some bacteria (Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Salmonella typhimurium and Escherichia coli). Another aim was to find out wh
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/560298bf1a1047598524c94b1f79d4d7
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 22, Iss 6, Pp 230-236 (2004)
Salmonella prevalence was assessed in 816 pigs from fifteen herds which were slaughtered in ten slaughterhouses from June 2001 to December 2002. No Salmonellae were isolated in pigs from eight herds in four slaughterhouses. Salmonella prevalence in p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a630b04e51a14ecb90c7a76e844d662f
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 27, Iss Special Issue 1, Pp S357-S360 (2009)
Tyramine is the most frequent biogenic amine found in cheese and is also frequently found in other fermented foods and beverages. In total 273 different strains of enterococci from various foodstuffs were studied. A multiplex PCR was designed for the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/734bb768300e4c64a7ceb19e3c0ebddd
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 27, Iss Special Issue 1, Pp S354-S356 (2009)
The aim of this study was to monitore the capability of Enterococcus fecalis and Enterococcus fecium to form biofilms. Enterococci isolates originated from individual milk, bulk milk samples and environmental swabs obtained at farm level, dairy plant
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7e7c45f436f94d7cabbdd7ed025d72bb
Publikováno v:
Epidemiologie, mikrobiologie, imunologie : casopis Spolecnosti pro epidemiologii a mikrobiologii Ceske lekarske spolecnosti J.E. Purkyne. 71(2)
To determine the genetic diversity of human isolates of Listeria monocytogenes obtained in 2016-2020 from clinical laboratories in various locations of the Czech Republic with a focus on their possible epidemic links and virulence using whole genome
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Epidemiologie, mikrobiologie, imunologie : casopis Spolecnosti pro epidemiologii a mikrobiologii Ceske lekarske spolecnosti J.E. Purkyne. 67(4)
The food processing staff may act as a reservoir of virulent strains of Staphylococcus aureus and contribute to their transmission to foods. The aim of this study was to assess the occurrence and properties of S. aureus in cheese factory staff.Throat