Zobrazeno 1 - 10
of 255
pro vyhledávání: '"QACs"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 12, Iss 8, p 1742 (2024)
Quaternary ammonium compounds (QACs) are active ingredients in hundreds of disinfectants for controlling the epidemic of infectious diseases like SARS-CoV-2 (COVID-19), and are also widely used in shale gas exploitation. The occurrence of QAC-resista
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8b46e05def5f4182a4af7e2567929cb8
Autor:
Diellza Bajrami, Syed Imdadul Hossain, Alexia Barbarossa, Maria Chiara Sportelli, Rosaria Anna Picca, Luigi Gentile, Francesco Mastrolonardo, Antonio Rosato, Alessia Carocci, Nicola Antonio Colabufo, Boris Mizaikoff, Nicola Cioffi
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 3, Pp e25260- (2024)
This study explores how a simple argentometric titration-like approach could be evolved into a versatile, scalable, fast, and robust strategy for the production of AgCl/quaternary ammonium compounds (QACs) colloidal nanoantimicrobials (NAMs). These s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b4d0818322a24ae68f7a72ba244243f8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Microbiology Spectrum, Vol 11, Iss 5 (2023)
ABSTRACT Listeria monocytogenes is ubiquitously found in nature and can easily enter food-processing facilities due to contaminations of raw materials. Several countermeasures are used to combat contamination of food products, for instance, the use o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/44540208e171430088ad4fed4348c329
Autor:
Lidia Belova, Giulia Poma, Maarten Roggeman, Yunsun Jeong, Da-Hye Kim, Patrick Berghmans, Jan Peters, Amina Salamova, Alexander L.N. van Nuijs, Adrian Covaci
Publikováno v:
Environment International, Vol 177, Iss , Pp 108021- (2023)
Quaternary ammonium compounds (QACs) are a class of surfactants commonly used in disinfecting and cleaning products. Their use has substantially increased during the COVID-19 pandemic leading to increasing human exposure. QACs have been associated wi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d153b8a451734169969c7987239803ef
Publikováno v:
Animals, Vol 14, Iss 4, p 578 (2024)
Salmonella remains a top bacterial pathogen implicated in several food-borne outbreaks, despite the use of antimicrobials and sanitizers during production and processing. While these chemicals have been effective, Salmonella has shown the ability to
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9c6e1e9724b64bd9af963930755545c5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Nature Environment and Pollution Technology, Vol 20, Iss 4, Pp 1643-1651 (2021)
Pollutants generally exist as mixtures in the environment. Their cumulative toxicity and toxicity interactions are potential risks. Therefore, this study aimed to examine the variation of joint toxicity of a multi-component mixture system, which cons
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3c7b86b103c94f799f267645f645b0ba